BAZAR

NOAPTEA MUZEELOR 2014:Parcul Natural Urban Văcărești,într-o expoziţie de fotografie,la Muzeul Antipa

NOAPTEA MUZEELOR 2014: Bucureştenii sunt invitaţi, în Noaptea Muzeelor (17 mai 2014), să descopere Parcul Natural Urban Văcărești într-o expoziție de fotografie, deschisă la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. Expoziția cuprinde fotografii, concepte de arhitectură și idei de dezvoltare urbană realizate de fotograful Helmut Ignat împreună cu „Save or Cancel”, anunţă reprezentanţii Muzeului Antipa într-un comunicat de presă remis B365.ro.

NOAPTEA MUZEELOR 2014: Pe locul construcțiilor abandonate din groapa Văcărești s-a dezvoltat, în ultimii ani, un ecosistem natural neașteptat de bogat. Pe cele aproximativ 190 de hectare, se întind canale, lacuri în miniatură, alături de vegetație specifică zonelor umede.

NOAPTEA MUZEELOR 2014: Peste 90 de specii de păsări (ulii, fazani, rațe sălbatice – dintre care numeroase ocrotite prin convenții internaționale), mamifere, pești, amfibieni și-au făcut adăpost în „delta” Văcărești. Roluri principale ale parcului natural sunt educatia, cercetarea, turismul, relaxarea si conservarea. Acesta ar putea deveni o atracție turistică, un loc de recreere și un spațiu de conviețuire în armonie între viețuitoarele sălbatice și comunitatea locală.

NOAPTEA MUZEELOR 2014: Pe data de 29 aprilie, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a avizat pozitiv suprafața administrativă în vederea instituirii protecției în zona Văcărești. Documentul, deosebit de important, este piesa care va întregi dosarul de declarare a ariei protejate „Parcul Natural Văcărești”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button