„Parcul Liniei va fi cel mai mare parc liniar din Europa”, spune Ciprian Ciucu. În ce fază e acum proiectul din Sectorul 6

28 iul. 2022
11143 Afișari
Parcul Liniei | sursa foto: Ciprian Ciucu

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a fost azi cu arhitectul peisagist Victor Dijkshoorn pe Strada Liniei din București, unde a discutat diferitele tipologii peisagistice și despre impactul asupra comunității al unui proiect  precum parcul liniar.

Îmi pun ambiția să avem cel mai mare parc liniar din Europa! Ce mai grea muncă este în a obține administrarea terenurilor (am inventariat deja zeci de parcele adiacente) și, în consecință, dreptul de a face.

“Pe strada Liniei din București va fi cel mai mare parc liniar din Europa.” În ce fază e proiectul din Sectorul 6
Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu și arhitectul peisagist Victor Dijkshoorn

Parcul Liniei din S6 București – cele trei faze ale proiectului

Primarul Ciprian Ciucu spune că fazele proiectului sunt următoarele:

Faza I, deja începută, de 4 hectare, în zona Lujerului, între Plaza Ro și Cora. 

Această fază, spune Ciucu, va fi gata în următoarele 9 luni.

Este enorm de scos acolo, mă refer la deșeurile din construcții depozitate de-a lungul timpului.  Voi vorbi cu dezvoltatorii din zonă, să ajute deși nu le pot acum atribui vina directă. Cu vorba bună, poate rezolvăm mai multe. Despre acest proiect, știți deja și veti info pe google. Va fi cel mai mare parc nou făcut în ultimii 30 de ani.

Faza II continuă cu încă cca. 6 hectare faza I, și va fi până la bd. Doina Cornea (Afi Cotroceni).

Ciprian Ciucu susține că managementul AFI Cotroceni va susține construirea Parcului Liniei.

Am vorbit cu managementul AFI si vor să ajute la construirea acestui parc. Sunt în discuții avansate cu CFR, proprietarul terenului, pentru a-l închiria la un preț corect pentru următorii 10 ani. Îmi doresc să avem aceste două faza încheiate până în toamna lui 2024.

► Faza III, cea mai lungă și cea mai interesantă, va fi de la Valea Cascadelor la Lujerului.

Faza III cere mai mult efort, spune tot Ciprian Ciucu:

Aici lucrurile sunt mai complicate, pe lângă ternul pe care trebuie să îl închiriem de la CFR, trebuie să cumpărăm una dintre cele doua linii de la un agent economic privat, deci o line de cca. 1,7 km și o lățim de cca. 5m. Îmi doresc să începem această fază până în vara anului 2024.

Cum ar urma să arate Parcul Liniei

Parcul Liniei se va naște pe un fost teren industrial aflat de zeci de ani în paragină, în zona dntre centrul comercial Cora Lujerului și mall Plaza Romania, pe zona adiacentă Străzii Liniei, de unde și viitoare denumire a spațiului verde. Prin aceeași zonă, Primăria Capitalei are proiectat să treacă trenul metropolitan, în acest moment nefiind clar cum vor fi împăcate cele două destinații.

 

Cookies