Parcul Liniei prinde viață în București. Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, promite că faza I va fi gata în luna mai. Care e acum stadiul lucrărilor

05 ian. 2023
984 Afișari
Parcul Liniei prinde viață în București. Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, promite că faza I va fi gata în luna mai. Care e acum stadiul lucrărilor
Parcul Liniei prinde viață în București. Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, promite că faza I va fi gata în luna mai. Care e acum stadiul lucrărilor | Sursă foto: Facebook-Primăria Sectorului 6

Primarul Ciprian Ciucu a transmis care este stadiul lucrărilor de la Parcul Liniei ce se realizează în Sectorul 6 din București. Edilul a anunțat că a fost semnat contractul de închiriere cu CFR pentru terenul necesar fazei 3 a acestui amplu proiect.

Parcul Liniei din București începe să prindă contur

Cel mai mare parc liniar din România, Parcul Liniei realizat de administrația Publică din Sectorul 6, a început să prindă contur. Anunțul referitor la stadiul lucrărilor a fost făcut chiar de primarul Ciprian Ciucu.

Edilul a transmis că faza I a parcului ce se va întinde pe 4,2 kilometri urmează să fie terminată în luna mai 2023. Iată câteva date în ceea ce privește celelalte două faze ale proiectului:

  • Faza II

Este cuprinsă între Gara Cotroceni și Bulevardul Doina Cornea. Aceasta va fi terminată în iarna anului 2023. Atât proiectul, cât și studiul de fezabilitate au fost deja realizate. Acum urmează să fie achiziționate serviciile de lucrări.

  • Faza III

Este cuprinsă între Lujerului și Valea Cascadelor. Acesta urmează să fie finalizată în vara anului 2024. În ceea ce privește această etapă trebuie realizat studiul de fezabilitate pentru aproximativ 1,5 km și 5 metri lățime. De asemenea, trebuie achiziționate și serviciile de proiectare și de execuție a lucrărilor.

Primăria Sectorului 6 a semnat un contract de închiriere cu CFR

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a informat că a fost semnat contractul cu CFR pentru închirierea terenului necesar fazei III a Parcului Liniei.

Am avut dreptate. Pe acest tronson nimeni nu a demonstrat fezabilitatea trenului metropolitan. Nimeni nu a venit cu un studiu de trafic, cu matricea origine-destinație (de unde ia cați oameni și unde îi duce), cu un PUZ al investiției, cu un proiect, cu finanțare, cu nimic. Dar, cum am mai spus: lucrările noastre de amenajare sunt perfect reversibile, dacă cineva va demonstra fezabilitatea unui tren pe aici, nu va fi nicio problemă.

Eu nu puteam să las oamenii în mizerie ani și ani de zile, doar că cineva, la un moment dat, ne se știe când, va trage un tren pe aici, a declarat edilul Sectorului 6.

Parcul Liniei va fi un loc unde bucureștenii să se poată relaxa și plimba. Acesta este amplasat între Cotroceni și Valea Cascadelor.

Astfel, locuitorii cartierului Militari vor avea la dispoziție un loc unde să se recreeze și unde să meargă cu cei mici la joacă.

Cookies