Parcul Liniei din Militari ajunge la Faza 3, iar lucrările încep la vară. PS6, despre Faza 2: Mai e puțin și vă vom invita la plimbare

10 apr. 2024
8233 afișări
Parcul Liniei din Militari ajunge la Faza 3, iar lucrările încep la vară. PS6, despre Faza 2: Mai e puțin și vă vom invita la plimbare
Parcul Liniei din Militari ajunge la Faza 3, iar lucrările încep la vară. PS6, despre Faza 2: Mai e puțin și vă vom invita la plimbare | Sursă foto: Ciprian Ciucu/Facebook

Pe 8 aprilie s-a obținut votul CGMB pentru a se face exproprierile necesare pentru realizarea faze II din Parcul Liniei. Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu alături de echipa sa au scos la licitație procedura de proiectare și execuție pentru a începe lucrările la parcul din Militari. Urmează să fie evaluate propunerile tehnice.

Un viitor verde pentru Cartierul Militari

Întreaga suprafață verde, care a fost ani la rând un maidan plin de gunoaie, șobolani și arbuști se transformă acum într-un parc de peste 4,2 km lungime, de-a lungul fostei linii de tren, care trecea, pe vremuri, pe lângă APACA și pe lângă tot Cartierul Militari.

Faza I este gata încă din data de 1 iunie 2023. Aici au fost au fost plantați 1.807 arbori și arbuști, plus 3.022 de flori, iar Calea ferată a fost încadrată peisagistic și acoperită cu un deck de lemn, pe o suprafață de 1.850 mp.

Faza a II-a este cuprinsă între Gara Cotroceni și Bd. Doina Cornea pe o suprafață de 27.000 mp. Primăria Sectorului 6 le-a transmis bucureștenilor că în curând vor putea să se plimbe pe noua porțiune a parcului.

Ultima fază a Parcul Liniei se întinde pe cea mai mare distanță. Mai precis, este vorba despre 80.000 mp, cuprinși între strada Lujerului și strada Valea Cascadelor. Odată cu realizarea acesteia, parcul va fi complet.

Sport, distracție și plimbări relaxante în Parcul Liniei

Oamenii se vor putea bucura în curând de o varietate de activități, activități incluse în Faza II. Primăria pregătește:

  • pistă de biciclete cu o lungime de 585 metri,
  • pistă de pumptrack,
  • fântână drydeck,
  • loc de joacă pentru copii,
  • zonă specială pentru activități sportive în aer liber: bare pentru tracțiuni, bare cu inele, scări de cățărare, perete de cățărare cu frânghie, obstacole în serie.
  •  vor fi amplasate: rastel de biciclete, pergole, hamace, foișoare smart, dotate cu wi-fi, unde se va putea lucra în aer liber.

Cu toate astea, Primăria ne anunță ca va exista și zonă cu alei ce sunt încadrate ca spațiu verde. Aceasta se întinde pe o lungime de 5.000 mp, denumită Linia 2 bis.

Cookies