LA MINE-N CARTIER

Parcul Gh.Petrașcu concesionat: kitsch auriu, alei betonate, toalete lângă locul de joacă

Parcul Gheorghe Petrașcu, precum și parcurile Titan, Al.I.Cuza (IOR) și Titanii din Sectorul 3 au fost concesionate societății Cris Garden SRL, prin contractul semnat de primarul Robert Negoiță.

Pe lângă construirea şi exploatarea toaletelor publice în parcuri precum și întreţinerea, amenajarea şi reamenajarea de spaţii verzi, Cris Garden SRL se ocupă, conform contractului, și de construirea şi exploatarea zonelor de agrement. Detalii AICI.

Efectele concesionării nu întârzie să apară. În Parcul Gheorghe Petrașcu, spațiul verde este înlocuit de beton, iar gardurile vii sunt înlocuite de garduri de fier. În imagine se poate vedea ce a mai rămas din gardul viu ce împrejmuia cândva parcul.

gard

Autoritățile stârpesc spațiul verde din parc cu fiecare ocazie. Numai în ultima săptămână s-au făcut alte trei alei din dale de beton și încă nu s-a măturat nisipul de pe acestea. Lucrările noi pot fi recunoscute chiar și după materialul folosit: aleile mai vechi au fost pietruite cu piatră cubică, în schimb cele noi sunt realizate din dale.

„Normal ar fi să fie mai multă iarbă, mai mult spațiu verde, toată lumea știe că aici e vorba de bani că nouă nu ne trebuie șapte trotuare care să ducă în același loc”, afirmă un tată care și-a adus copilul la locul de joacă.

Tot cititorii noștri ne-au semnalat că acest „surplus” de dale de beton a Primăriei Sectorului 3 a mai fost folosit și pentru distrugerea spațiilor verzi dintre copaci pe mai multe străzi din sector.

Străzile pe care s-au făcut asemenea modificări sunt, până acum: str. Ștefan Nicolau, Ion Tuculescu și Gheorghe Petrașcu. Unii bucureștenii consideră că punerea dalelor între copaci este atât inutilă, cât și inestetică din punct de vedere al arhitecturii urbane. Mai mult, pentru că Primăria Sectorului 3 a preferat să pună beton în loc de iarbă, soarele va încinge atât asfaltul, cât și dalele, astfel căldura va deveni mai greu de suportat.

Pe lângă aleile betonate de care este împânzit Parcul Gheorghe Petrașcu, s-a început și construcția unei toalete chiar lângă spațiul de joacă al copiilor.

wc

Cei aflați în parc au povestit reporterilor B365.ro că inițial s-a început construcția toaletei foarte aproape de gard, dar locatarii nu au fost de acord și atunci a fost mutată lângă un loc de joacă amplasat la ieșirea din spate a parcului, unde se află și ghena. Aceste toalete publice se află la 1 metru de un loc de joacă și la distanță de o alee de blocurile de locuințe.

Pe lângă distrugerea gardului viu și a spațiilor verzi existente, autoritățile au creat și un spațiu de gimnastică cu aparate de culoare roșu cu auriu care nu se integrează deloc în peisajul parcului.

auriu

CITEȘTE ȘI: „Curcubeu” pe Bd. Unirii: Negoiță a montat pergole galbene și roz, după cele mov. GALERIE FOTO

Spațiul de gimnastică recent amenajat în parc a fost construit în pantă și cu această ocazie s-au mai pus niște dale de beton. Suprafața pe care sunt amplasate aparatele de gimnastică este tot din dale, ca și aleile nou-create care leagă spațiul de gimnastică de încrengătura de alei deja existentă.

Potrivit contractului de concesionare a parcurilor firma Cris Garden SRL se ocupă și de construirea și exploatare zonelor de agrement a parcurilor. În parcul Gheorghe Petrașcu a apărut și un restaurant-terasă chiar la intrare aflat la doar câțiva metri de locul de joacă al copiilor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button