ESENTIAL

Parcul fantomă al Bucureştiului

În scrisoarea pe care primarul Cristian Poteraş (PDL) a trimis-o bucureştenilor din Sectorul 6, acesta susţine că de la 1 martie încep lucrările de amenajare la cel mai mare parc din sector.

„O veste bună vine pentru cei care stau pe Bdul. Timişoara. Pe locul celor două garaje insalubre ale firmelor de salubrizare, din Bdul. Timişoara nr.10, începând cu 1 martie va începe construcţia celui mai mare parc nou din sector. Peste 30.000 de metri pătraţi de spaţiu verde vor sta la dispoziţia locuitorilor din Sectorul 6”, scrie edilul Poteraş în scrisoarea trimisă „la pachet” cu înştiinţările de plată a taxelor şi impozitelor locale.

În realitate, parcul de care vorbeşte Poteraş este acum doar o adunătură de containere aparţinând firmelor de salubrizare, zona nefiind igienizată şi salubrizată corespunzător. „Pe acel teren sunt containerele de la garajele URBAN şi REBU  care s-au relocat în altă parte”, a confirmat Mihai Anghel, consilierul primarului Poteraş.

De aici şi până la un spaţiu verde de 30.000 mp este cale lungă, chiar dacă edilul susţine că lucrările de amenajare au demarat de la 1 martie 2012, numai pe hârtie. Și asta pentru că terenul în cauză nici măcar nu se află în administrarea Consiliului Local Sector 6, ci aparţine Primăriei Capitalei. Prin urmare, administraţia locală nu poate executa niciun fel de lucrare în acea zonă. Astfel, promisiunea edilului este compromisă în acest moment, neputând fi pusă în practică prea curând.

Pisica moartă, aruncată în curtea lui Oprescu

Pentru a justifica întârzierea, reprezentanţii Primăriei Sector 6 aruncă vina pe primarul general Sorin Oprescu. „Terenul se află în administrarea PMB (n.r. – Primăria Municipiului Bucureşti. Noi am făcut solicitare la CGMB (n.r. – Consiliul General al Municipiului Bucureşti) pentru a ni-l da în administrare. Din păcate, domnul primar (n.r. – Sorin Oprescu) nu a introdus pe ordinea de zi a şedinţei de GCMB acest proiect”, s-a disculpat Anghel.

Scuza oficialilor administraţiei locale nu stă însă în picioare întrucât în arhiva Consiliului Local nu se află un proiect de hotărâre prin care să se solicite administrarea terenului de către Sectorul 6. Mai mult, la solicitarea formulată de reporterii B365.ro, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public, de a se pune la dispoziţie acest document, consilierul primarului – Mihai Anghel, nu a mai răspuns.

Acesta s-a rezumat să spună că va fi „cu siguranţă” amenajat un spaţiu verde, cu băncuţe, copaci şi iarbă, pentru care administraţia locală va folosi fonduri europene.

Tot în Sectorul 6 ar urma să fie amenajat, în acest an, şi parcul Drumul Taberei (fostul Moghioroş), investiţia în acest caz fiind în sumă de aproximativ 18 milioane euro. VEZI VIDEO 3 D. Proiectul care prevede fântâni arteziene, zonă de expoziţie pentru plante exotice, o scenă pe malul lacului, pistă de role şi biciclete, zonă de fitness şi mese de şah, ar avea mai multe şanse de reuşită în condiţiile în care finanţarea este asigurată printr-un contract cu fonduri UE, semnat în toamna anului trecut, şi ţinând cont că, în acest cartier, colega de partid Elena Udrea este aleasă deputat PDL în Colegiul 25.

Citeşte şi Ce promite Poteraş „la pachet” cu deciziile de plată a impozitelor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button