Parcul Eroilor va fi modernizat. PS5 a preluat terenul de la Metrorex

21 feb. 2023
173 Afișari
Parcul Eroilor va fi modernizat. PS5 a preluat terenul de la Metrorex
Parcul Eroilor va fi modernizat. PS5 a preluat terenul de la Metrorex. Sursa foto: Facebook/ Comunicare Primăria Sector 5

Primăria Sectorului 5 anunță că a preluat Parcul Eroilor de la Metrorex. După ce terenul va fi curățat, va începe procesul de modernizare.

Parcul Eroilor, administrat de PS5

Începând de luni, 20 februarie 2023, Parcul Eroilor este administrat de Primăria Sectorului 5. Administrația locală a anunțat că spațiul verde a fost preluat de la Metrorex.

„Suntem bucuroși să vă anunțăm că, începând de astăzi, Parcul Eroilor este administrat de Primăria Sectorului 5, după ce a fost preluat de la Metrorex”, anunță PS5 într-o postare pe pagina de Facebook.

Terenul urmează să fie eliberat de crengile și frunzele uscate, mai apoi PS5 va începe procesul de modernizare.

Sursa foto: Facebook/ Comunicare Primăria Sector 5
Sursa foto: Facebook/ Comunicare Primăria Sector 5

Mobilierul deteriorat din Parcul Eroilor va fi schimbat și se vor planta flori și arbuști.

„Înlocuim mobilierul deteriorat, plantăm flori și arbuști și-l redăm cetățenilor Sectorului 5 și nu numai!”, transmite administrația locală.

Parcul Eroilor se află la intersecția Bulevardul Eroilor cu Splaiul Independenței. Aproape de acesta se află Spitalul Universitar de Urgență București, dar și Parcul Venus (cunoscut anterior ca Parcul Operei).

Alte noutăți

Săptămâna aceasta, în Sectorul 5 se repară indicatoarele rutiere sau se instalează altele noi, anunță PS5, marți, 21 februarie.

„Promitem să schimbăm fața sectorului 5 stradă cu stradă și alee cu alee”, transmite administrația locală într-o postare pe Facebook.

Totodată, PS5 anunță că se refac trotuarele, parcările, bordurile și străzile, astfel încât sectorul să aibă un aspect cât mai plăcut.

Când vremea va permite, în Sectorul 5 vor fi plantate flori colorate ce au fost crescute în serele proprii (peste 40.000 de fire). Plantele (cineraria, tagetes, ageratum, dalii, gazanii și margarete) vor ajunge în parcuri, scuaruri și alei.

„Cu multă pricepere, grijă și dragoste de plante, angajații Companiei Amenajare Edilitară S5 au răsădit peste 40.000 de fire de cineraria, tagetes, ageratum, dalii, gazanii și margarete”, a transmis sursa citată.

Cookies