PARCUL DRUMUL TABEREI s-a redeschis ASTĂZI. Cum arată ACUM. GALERIE FOTO

de:
29 mai 2015
20 Afișari
PARCUL DRUMUL TABEREI s-a redeschis ASTĂZI. Cum arată ACUM. GALERIE FOTO

„Parcul va fi deschis incepand de astazi, la ora 17:00. Invităm membrii comunității Sectorului 6 și bucureștenii la redeschiderea Parcului Drumul Taberei, cel mai tânăr, modern și sigur parc din Capitală”, a anunțat vineri Primăria Sectorului 6, pe evenimentul de pe Facebook creat în acest sens, însă parcul a fost deschis chiar înaintea orei 17.00.

Lucrările la Parcul Drumul Taberei au fost finalizate, mai puțin cele la serele exotice, care ar urma să fie gata la sfârșitul anului. „Parcul va fi deschis pentru publicul larg începând de vineri de la ora 17.00, rămânând de executat, până la sfârşitul anului lucrările aferente serelor şi lucrările aferente dotărilor acestora. Am anunţat anterior că vom derula o procedură de achiziţie pentru dotarea serelor, pentru sistemele de climatizare. Serele sunt ridicate, sunt închise cu panourile de sticlă, rămânând de pus la momentul final doar uşile de acces. Lucrările la sere stagnează acum pentru că nu s-au finalizat dotarea şi climatizarea. După ce vor fi terminate aceste lucruri, se pot executa şi restul de lucrări, închideri perimetrale şi restul de amenajări ale teritoriului, care mai sunt de făcut acolo, respectiv amplasarea de bănci, coşuri de gunoi, alei, mai trebuie amenajat spaţiul verde pe toată acea bucată, sistemul de irigaţii şi sistemul de iluminat public. În ceea ce priveşte procedura de achiziţie publică pentru sistemul de climatizare săptămâna viitoare avem evaluarea ofertelor, după procedura de evaluare emitem raportul, aşteptăm să vedem dacă toţi vor fi de acord cu el şi dacă vom avea contestaţii. Odată cu finalizarea acestor etape va intra pe un făgaş normal de finalizare şi procedura în sine. În acest moment avem atât contractul de finanţare, cât şi contractul de lucrări pentru parc până la finele anului, la sfârşitul lunii decembrie„, a declarat vineri, Sorin Dina, managerul de proiect.

Conform proiectului, există o zonare în sere pe tipuri de vegetaţie: continentală, sahariană şi tropicală. Acestea vor conţine plante specifice acestor zone. Potrivit lui Dina, serele ocupă 4% din suprafaţa parcului, respectiv 4.160 mp.

Din cele 10,4 hectare cât ocupă Parcul Drumul Taberei, suprafata spatiului verde e de 67.150 mp (6,715 hectare), după ce au disparut toate unitatile comerciale din parc, inclusiv cele 3 mari restaurante cu terasele aferente. Nu vor mai fi activitati cu caracter comercial in perimetrul parcului, a spus Sorin Dina.

În parc exista o singura pista de biciclete circulara de 1,6 km, doua locuri de joaca pe trei categorii de varste pana la 3 ani, pana la 6 ani si pana la 12 ani. Cel pentru copii de pana la 3 ani e delimitat de un rand de banci de cel pentru copii de pana la 6 ani. „Fizic, sunt două locuri de joacă, dar, prin dotări, se disting pe categorii de vârstă, până la 3 ani, până la 6 ani şi până la 12 ani. Locul de joacă de la intrarea de la Auchan este unul mare, care înglobează cele două categorii de vârstă, până la 3 ani, înspre Str. Braşov, şi până la 6 ani, înspre interiorul parcului. Există o linie despărţitoare între ele, formată din băncile fără spătar„, a explicat Dina.

În parc mai sunt amenajate doua pavilioane de recreere pentru adulti, o vale cu versanti gazonati si un pavilion pentru sahisti.

În acest parc s-au mai amenajat şi un skatepark, pentru skateri şi rolleri, terenuri multisport, o scenă amplasată în interiorul lacului pentru concerte şi spectacole, care include şi gradene pentru spectatori, o zonă pentru câini, zone de fitness, o pasarelă pietonală belvedere, poduri pietonale şi o zonă de labirint.

Dina a mai explicat că de pe pasarela belvedere se poate vedea imaginea panoramică a parcului şi că labirintul este iluminat seara, iar în mijlocul lui se află o zonă de relaxare cu bănci.

Iată şi harta Parcului Drumul Taberei:

Click pe imagine pentru mărire

Şi fântâna din mijlocul lacului a fost modernizată. Aici s-au schimbat sistemul de iluminat arhitectural ambiental, pompele care creează jocul de apă şi sistemul de alimentare cu apă al fântânii, care a fost racordat la reţeaua de apă potabilă a oraşului.

În parc sunt 7.000 metri liniari de sistem de irigatii complet automatizat. Sistemul de irigatii e pe baza de senzori, care opresc apa cand ploua sau cand se atinge un anumit nivel de umiditate in sol.

Iluminatul aleilor din parc se face prin surse pe bază de leduri, iar iluminatul ambiental arhitectural, îngropat la cota 0, în spaţiul verde sau lângă aleile pietonale, pune în valoare anumite elemente de vegetaţie şi elemente arhitectonice din parc.

Managerul de proiect a mai precizat că au fost anumite modificări de amplasament faţă de proiectul iniţial al parcului.

Dina a anunţat încă din luna martie că serele nu vor fi inaugurate odată cu parcul.

„Lucrările  la sere sunt încă în curs. Noi suntem în termene, eu am contract de finanțare a lucrărilor până la sfârșitul acestui an. Mi-este greu să spun, atâta timp cât noi încă avem în derulare o procedură de achiziție publică care concură în mod direct la finalizarea lucrărilor, este vorba despre instalațiile de climatizare la Complexul de sere exotice”, declara în luna martie managerul de proiect Sorin Dina, în cadrul unei vizite de presă.

Puteți vedea cum arăta parcul acum două luni de zile AICI

Lucrările de modernizare a parcului Drumul Taberei au început în primăvara anului 2013. Atunci autoritățile promiteau redeschiderea parcului după aproape un an, adică în vara anului 2014, însă lucrările s-au prelungit până în prezent. 

Valoarea totală a investiţiei în reamenajarea parcului Drumul Taberei se ridică la aproximativ 18 milioane de euro, banii fiind asiguraţi, în cea mai mare parte, din fonduri europene şi o cotă parte contribuţia administraţiei locale. Astfel, valoarea totală a proiectului „Modernizarea arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei” este de 75.188.177,45 lei, din care contribuţia proprie este de 1.215.809,9 lei, iar finanţarea nerambursabilă se ridică la 59.574.685,33 lei. Contractul de finanţare a fost semnat la 1 septembrie 2011, iar durata contractului este de 391 de zile lucrătoare, potrivit afirmaţiilor lui Dina.

Cookies