LA MINE-N CARTIER

Parcul Drumul Taberei, sub gheaţă. A fost curăţat de voluntarii Fundaţiei lui Ştefan Florescu FOTO

La mai bine de o săptămână de la prima ninsoare în Bucureşti, cel mai scump parc amenajat în Capitală se află încă acoperit de gheaţă. Spaţiile de relaxare şi unele alei pietonale au devenit aproape impracticabile din cauza gheţii spun locuitorii din zonă care au atras atenţia Primăriei Sectorului 6 în acest sens. 

Cu toate acestea, cetăţenii spun că nu au fost luate măsuri şi că, zilnic, când trec prin parc, riscă să cadă. „Am primit mai multe solicitări din partea locuitorilor din zona Drumul Taberei care s-au plâns că este foarte multă gheaţă pe jos, în parcul Drumul Taberei. Văzând că autoritatea locală nu se implică, am decis să intervenim noi, voluntarii. Astfel, împreună cu voluntarii Fundaţiei Din Suflet, Pentru Suflet am iînlăturat gheaţa de pe aleile şi locurile de relaxare din Parcul Drumul Taberei. Atunci când Autoritatea Locală Sector 6 ignoră solicitările şi sesizările cetăţenilor, noi răspundem prompt şi dovedim că, dacă se vrea, iată că se poate!”, a declarat Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei „Din Suflet, Pentru Suflet” care a adăugat pe contul de Facebook mai multe fotografii din Parcul Drumul Taberei realizate astăzi. 

Mai multe imagini sunt disponibile în galeria foto. 

CITEŞTE ŞI Încă 12 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor din Parcul Drumul Taberei. Cetăţenii se revoltă

12.514.571,72 lei au fost alocați de la bugetul local al Sectorului 6 pentru finalizarea reamenajării Parcul Drumul Taberei, sumă care nu va fi acoperită de finanţarea europeană, din cauza întârzierii proiectului, informează Grupul de inițiativă civică „Salvați Parcul Drumul Taberei” printr-un comunicat de presă.

Pentru a evita pierderea întregii finanţări europene destinate reamenajării Parcului Drumul Taberei, Consiliul Local al Sectorului 6 s-a văzut nevoit să aprobe, în şedinţa din data de 17 decembrie 2015, alocarea sumei de 12.514.571,72 lei de la bugetul local al Sectorului 6 pe anul 2016, pentru finalizarea spaţiilor expoziţionale cu plante exotice din Parcul Drumul Taberei, întrucât Primăria Sectorului 6 nu a fost în stare să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2015 (data expirării perioadei de implementare), astfel încât cheltuielile să devină eligibile pentru a fi suportate din finanţarea europeană.

De altfel, Ştefan Florescu este cel care a iniţiat mai multe acţiuni de protest pentru redeschiderea parcului Drumul Taberei din Sectorul 6, o campanie de informare şi conştientizare faţă de importanţa deschiderii PARCULUI DRUMUL TABEREI din Sectorul 6 având loc în primăvara acestui an. DETALII, AICI. 

Citeşte şi PROTEST PARCUL DRUMUL TABEREI. Ştefan Florescu: „Oamenii, opriţi cu baricade să intre în parc”. FOTO 

Cu toate acestea, în numai o lună de la redeschiderea oficială a Parcului Drumul Taberei, după aproape doi ani de lucrări de amenajare, au apărut şi problemele. Cele mai multe dintre acestea sunt de ordin estetic şi vizează îndeosebi calitatea lucrărilor aleilor din parc. Mai sunt însă probleme şi la sistemul de irigaţii dar şi în ceea ce priveşte amenajarea peisagistică. Într-un sector sufocat de lucrări la metrou, parcul Drumul Taberei ar putea reprezenta o oază de linişte, dacă picamerele de la serele exotice încă în construcţie şi cele de pe şantierul magistralei 5 nu ar săpa în permanenţă la doar câţiva paşi de parc.

CITEŞTE ŞI Au apărut primele cârpeli în PARCUL DRUMUL TABEREI, la o lună de la redeschidere. FOTO&VIDEO

Bucureştenii din Drumul Taberei s-au plâns constant de parcul recent inaugurat. Oamenii anunţă că mulţi arbori s-au uscat, că stâlpii cu jocuri de lumini nu funcţionează, dar şi că ledurile de la marele pod din parc s-au ars. Vezi aici Noi probleme în Parcul Drumul Taberei: Arbori uscaţi, leduri arse, fără jocuri de lumini FOTO


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button