Parcul Dobroieşti va costa 2,5 milioane lei

de:
16 mai 2011
7 Afișari
Parcul Dobroieşti va costa 2,5 milioane lei

Parcul ecologic, pe care administraţia locală a Sectorului 2 urmează să îl amenajeze în şase luni în zona Dobroieşti, în apropierea cartierului Pantelimon, se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 2,2 hectare. În prezent, pe terenul viran se depozitează inclusiv deşeuri casnice, iar datorită caracterului insalubru, zona este atrăgătoare doar pentru câinii vagabonzi şi persoanele fără adăpost, după cum se menţionează în proiectul tehnic elaborat de firma de specialitate pentru stabilirea detaliilor tehnice de execuţie a investiţiei. Vezi aici planul.

În Parcul Dobroieşti urmează să fie plantaţi 370 de arbori foioşi şi răşinoşi, 6.000 de arbuşti, 700 de metri liniari de gard viu, 10.000 de metri pătraţi de gazon şi 280 bucăţi de plante perene. La acestea se adaugă 28 de stâlpi cu panouri solare şi o instalaţie de irigat automatizată pe toată suprafaţa de spaţiu verde. Vezi aici harta. Parcul Dobroieşti va fi dotat, de asemenea, cu 28 de bănci din lemn şi metal, patru mese de picnic, plus 30 de coşuri de gunoi. În interiorul parcului vor fi amenajate două spaţii de joacă pentru copii cu două balansoare, două leagăne duble, nisipar şi un tobogan şi zone de odihnă de 500 de metri pătraţi, inclusiv trei toalete ecologice. (Vezi dotările).

După cum au precizat reprezentanţii administraţiei locale, contractul de finanţare nerambursabilă a fost semnat vineri cu Administraţia Fondului pentru Mediu. “De regulă, folosim fonduri europene pentru proiecte mari. Aici nu am utilizat bani europeni pentru că a fost posibilitatea de a se lua de la Fondul de Mediu. Am făcut proiectul special pentru aşa ceva”, a explicat pentru B365.ro Anatol Albu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 2.

La licitaţia electronică au participat opt firme concurente, câştigătoare fiind desemnată societatea Geca Impex PM SRL. Aceleiaşi firme i-a fost atribuit anul trecut un contract-cadru de 183 milioane lei (43 milioane euro) de către Primăria Sectorului 4, pe o perioadă de patru ani, pentru amenajarea complexă a spaţiilor verzi dintre blocuri. În ciuda acestui contract, administraţia locală condusă de primarul conservator Cristian Popescu Piedone a mai atribuit, la jumătatea lunii martie a acestui an, un alt acord-cadru de aproximativ 135 milioane lei (32 milioane euro), tot pe o perioadă de patru ani, pentru lucrări de întreţinere şi amenajare a domeniului public şi privat de pe raza Sectorului 4. În acest ultim caz, contractul plătit din bugetul local, urmează să fie onorat de firmele Amenajarea Domeniului Public şi Privat SA şi Azochim SRL.

Cookies