Parcul din fața Cinematografului Giulești va fi reabilitat, promite PS6. „Vrem să luăm în administrare și cinemaul, pentru a-l reface, dacă ni-l dă PS1”

12 mai 2024
2046 afișări
Parcul din fața Cinematografului Giulești va fi reabilitat, promite PS6. „Vrem să luăm în administrare și cinemaul, pentru a-l reface, dacă ni-l dă PS1”
Parcul din fața Cinematografului Giulești va fi reabilitat, promite PS6. „Vrem să luăm în administrare și cinemaul, pentru a-l reface, dacă ni-l dă PS1” | Sursa foto: Primăria Sectorului 6 - Facebook

Primăria Sectorului 6 anunță că are în plan să regenereze zona Giulești. Administrația publică promite că va reabilita parcul din fața cinematografului Giulești, piața, dar și spațiile publice adiacente, lucrările făcând parte dintr-un proiect realizat împreună cu Banca Mondială.

PS6 vrea să ia în administrare Cinematograful Giulești

Primăria Sectorului 6 anunță, pe pagina de Facebook, promisiuni legate de regenerarea zonei Giulești.

Avem un proiect, împreună cu Banca Mondială, ce presupune reabilitarea parcului din fața cinematografului Giulești, a pieței și spațiilor publice adiacente.

Cinematograful a fost atribuit Sectorului 1, iar parcul din fața acestuia se află în administrarea Primăriei Sectorului 6. Din acest motiv, PS6 își dorește să ia în administrare clădirea pentru a o reabilita.

Acum, totul este în paragină, în frunte cu cinematograful Giulești, părăsit de mai bine de 20 de ani. În 2018, din cauza unei hotărâri judecătorești ciudate, cinematograful a fost atribuit Sectorului 1. Asta în timp ce parcul din fața acestuia este al Sectorului 6. Ne dorim să luăm în administrare Cinematograful Giulești, pentru a-l reabilita și integra în noua amenajare.

Ce lucrări se vor face în această zonă

Primăria Sectorului 6 a anunțat și ce lucrări promite că se vor face în această zonă, după cum urmează:

  • Spațiile verzi neîngrijite, cu alei rupte și clădirea devenită focar de infecție vor fi transformate într-un centru de petrecere a timpului liber, cu locuri de joacă pentru copii, skate park, alei încadrate de copaci și flori, mobilier urban modern, de calitate;
  • Clădirea cinematografului va fi refăcută în totalitate și transformată într-un centru multicultural, dacă PS6 reușește să o ia în administrare de la Primăria Sectorului 1;
  • Piața Giulești II va fi și ea amenajată cu pavaj și zonă acoperită.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies