Parcul din fața Ateneului Român va fi denumit „Grădina Mariana Nicolesco”. Propunerea soțului artistei a fost aprobată de CGMB

01 feb. 2023
144 Afișari
Parcul din fața Ateneului Român va fi denumit „Grădina Mariana Nicolesco”. Propunerea soțului artistei a fost aprobată de CGMB
Parcul din fața Ateneului Român va fi denumit „Grădina Mariana Nicolesco”. Propunerea soțului artistei a fost aprobată de CGMB | Sursă foto: Agerpres

Parcul din fața Ateneului Român va purta numele de „Grădina Mariana Nicolesco”. Proiectul a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului București (CGMB) în cadrul ședinței de marți, 31 ianuarie 2023.

Parcul din fața Ateneului va primi numele unei soprane

Spațiul public ce va primi numele faimoasei cântărețe este situat la intersecția dintre Piața George Enescu, strada Episcopiei și strada Benjamin Franklin.

Radu Varia, critic de artă român, a propus ca parcul să fie denumit după răposata sa soție, conform raportului de specialitate.

A cântat pe cele mai renumite scene ale lumii, începând cu Teatro alla Scala din Milano, unde a debutat în premiera mondială a operei „Le Vera Storia” de Luciano Berio (1982) şi unde apare apoi în numeroase noi puneri în scenă, recitaluri şi concerte, ca şi la Metropolitan Opera din New York cu „La Traviata” de Verdi (1978).

În anul 1991, distinsa artistă – supranumită Regina della Scala, Regina del Belcanto şi Diva Divina – a primit titlul de cetăţean de onoare al Bucureştiului, fiind prima personalitate recompensată cu această distincţie, arată documentul, se arată în raport, conform Agerpres.

Mariana Nicolesco a fost invitată la Vatican de Papa Paul al II-lea

Mariana Nicolesco a fost invitată de Papa Paul al II-lea să cânte în cadrul unui concert de Crăciun de la Vatican în anul 1993. Cântăreața de operă a interpretat colinde românești la concertul care a ajuns să fie urmărit de peste un miliard de oameni, transmite Agerpres.

Ateneul Român deține un pian de concert marca Steinway ce a fost oferit de soprană în anul 1994. De asemenea, a comandat piese necesare pentru repararea orgii Ateneului de la fabricantul original din Germania.

Titlul de cetățean de onoare al Capitalei a fost doar unul dintre marile distincții pe care artista le-a primit. Mariana Nicolesco a fost premiată cu Medalia de Aur UNESCO pentru Merite Artistice, cu titlul de Artist UNESCO pentru Pace și Ambasador Onorific UNESCO.

Denumirea parcului din fața Ateneului după Mariana Nicolesco va aminti mereu de legătura acestei personalități unice din lumea muzicii cu un templu al culturii naționale, menționează documentul.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies