Parcul Dabija, un loc inedit de joacă în București: oamenii calcă pe scoarță de copac. Ce spune primarul despre inovație

28 oct. 2022
970 afișări
Parcul Dabija, un loc inedit de joacă în București: oamenii calcă pe scoarță de copac. Ce spune primarul despre inovație

Un parc inedit și-a făcut loc în peisajul bucureștean. Deschis în luna august din acest an, locul de joacă din piața Gen. Nicolae C. Dabija din centrul Bucureștiului a fost amenajat cu totul diferit față de celelalte.

„Nu toate locurile de joacă trebuie să arate la fel. Fiecare poate avea specificul lui, personalitatea și farmecul lui.”, a explicat primarul Radu Mihaiu de ce a adoptat administrația Sector 2 o soluție unică pentru București.

Tot în Sectorul 2: Deschideți șampania! Oaza de vegetație sălbatică de la granița Cartierului Pantelimon, Parcul Sticlăriei, a împlinit un an. Păreri pro și contra aspectului său

Edilul Sectorului 2 spune că a văzut locuri de joacă în Viena și apoi în Bruxelles, în care suprafața de joacă nu era nici iarbă, nici ciment, nici celebrul tartan. Era… scoarță de copac.

”Mi s-a părut extraordinar atunci, și, întorcându-mă, am întrebat dacă se poate și la noi.

Mi s-a răspuns că nu există precedent, că nu știm pe nimeni să fi făcut așa ceva. Am cerut atunci să creăm acest know-how, să facem și noi un pilot cu o astfel de suprafață”, a subliniat Mihaiu.

Cum arată locul de joacă de la piața Gen. Nicolae C. Dabija – Sectorul 2

Dincolo de scoarța de copac de pe jos și mobilierul este inspirat din natură. Suprafața din parc este anti-traumă, din lemn natural, special tratat astfel încât să fie moale și rezistent.

Aparatul de joacă a fost înlocuit cu echipamente din lemn, fără culori stridente.

”În plus, am ales această locație pentru a proba noua suprafață. Vom urmări cum se comportă, cum ne descurcăm cu întreținerea și poate, în timp, vom extinde această soluție și în alte locații.

Una peste alta, eu sunt mulțumit de ce a ieșit.”, a povestit primarul pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 2.

 

Cookies