Parcul Crângași a întrat în reparații, anunță PS6. Lucrările se fac în trei etape și vor fi gata în vara anului viitor

19 oct. 2023
2518 Afișari
Parcul Crângași a întrat în reparații, anunță PS6. Lucrările se fac în trei etape și vor fi gata în vara anului viitor
Parcul Crângași a întrat în reparații, anunță PS6. Lucrările se fac în trei etape și vor fi gata în vara anului viitor | Sursă foto: Facebook-Primăria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 a anunțat că echipele ADPDU S6 au început lucrările de reparații și de reabilitare în Parcul Crângași.

Administrația publică a anunțat că parcul va fi închis de porțiuni, pentru a permite oamenilor să aibă acces la spațiul verde și în perioada lucrărilor.

PS6 reabilitează Parcul Crângași

În Sectorul 6 au fost demarate la început de săptămână mai multe lucrări de reabilitare, printre care și cele din Parcul Crângași, unul dintre parcurile importante din sector. Lucrările sunt realizate de către echipele din cadrul Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU) S6.

Primăria a transmis și lista îmbunătățirilor ce vor fi aduse parcului. Iată care sunt acestea:

  • Vor fi refăcute: spațiul verde, aleile și terenurile de sport,
  • Sistemul de irigații va fi suplimentat,
  • Mobilierul urban din parc va fi schimbat.

Administrația publică a anunțat că pentru a nu închide complet parcul pe perioada lucrărilor, lucrările au fost etapizate:

Știm că aveți nevoie să ieșiți să vă plimbați în aer liber, astfel că nu intrăm deodată cu toate lucrările. Le-am etapizat în trei faze și vom închide parcul pe porțiuni.

Prima fază a lucrărilor a fost demarată luni, 16 octombrie 2023, și este reprezentată de zona Lacul Morii – Șoseaua Virtuții.

De la începerea lucrărilor, până în prezent, au fost realizate următoarele:

  • Locurile de joacă din parc au fost reabilitate,
  • Iluminatul de pe aleile parcului a fost schimbat.

Lucrările de reabilitare din Parcul Crângași urmează să fie finalizate în luna iunie 2024.

Se fac modernizări în zona Piațetei Favorit

Tot luni, PS6 a informat că au fost începute lucrările de modernizare și de amenajare în zona Piațetei Favorit. Administrația publică le-a transmis bucureștenilor că la finalul lucrărilor, aria va fi complet schimbată.

Piațeta va fi una modernă, cu mai multe spații verzi, iar aici vor putea fi organizate diverse evenimente de mici și medii dimensiuni.

Lucrările în această arie urmează să fie finalizate într-un termen de 7 luni, transmite Primăria.

Cookies