ȘTIRI

Parcul Cişmigiul se va umple de căpiţe de fân şi trăsuri cu ponei

Evenimentul, ajuns la editia a VII-a, aduce an de an traditia autentica in mediul urban prin muzica, dans si arta populara. Pe cele trei scene amenajate in cadrul festivalului vor urca peste 1200 de artisti din toata lumea: grecii, sarbii, aromanii, ucrainienii, rusii-lipoveni, germanii, tatarii, rromii, italienii, maghiarii si bulgarii. Vor avea loc spectacole folclorice, targ de mestesugari, zona gastronomica, plimbari cu trasuri si ponei, ateliere de creatie si multe alte activitati pentru toate categoriile de public.

Editia de anul acesta aduce un element de noutate prin amenajarea unui spatiu neconventional, denumit Fân Zone. Spatiul va fi unul de distractie si relaxare, iar publicul va sta pe iarba, printre capite de fân. Aici, folclorul autentic va fi reinterpretat de DJ si trupe cunoscute. Copiii si tinerii vor fi intampinati de ateliere de creatie, unde vor invata mestesug traditional: tesut, cusut, pictura, sculptura si modelaj.

Pe scena Fân Zone, alaturi de atelierele de creatie si animatori, vor urca artisti precum: Classic Beat Orchestra (vineri), DJ Gojira (vineri), Nightlosers (vineri si duminica), Ana Cristina Leonte & Band (sambata), DJ Vasile (sambata si duminica), Cobzality (sambata).

Invitatii speciali ai FIF 2013 sunt indienii de la Tanjore Dance Music and Art Research Centre din Gujarat, India cu o componenta de 13 membri.

Festivalul se va desfasura pe trei scene amplasate in Parcul Cismigiu, intre orele 10-22.00. Accesul este gratuit.

In prima zi a festivalului (vineri, 21 iunie) va avea loc o parada a costumelor traditionale, la care participa aproximativ 450 de persoane. Parada va avea ca punct de plecare Piata George Enescu si se va opri in Parcul Cismigiu. La aceasta parada vor participa ansambluri nationale si internationale, comunitati si minoritati nationale si fanfare.
Tot vineri, pe scena principala din Parcul Cismigiu vor urca pe langa fanfare si ansambluri din tara, reprezentanti ai minoritatilor si comunitatilor nationale (turco-musulmani, rusii-lipoveni, bulgari etc.), calusari şi vedete ale muzicii populare precum Margareta Clipa si Gheorghe Turda.

Pe langa targurile de mestesugari, zona gastronomica si plimbarile cu trasuri si ponei, care au loc in toate zilele festivalului, vor urca pe scena reprezentanti ai minoritatilor, sambata, greci, ucrainieni, aromani, Floarea Calota, Niculina Stoican, Petrica Matu Stoian, Gelu Voicu si Matilda Pascal Cojocarita. Seara, concert extraordinar Ovidiu Lipan Tandarica.

Duminica 23 iunie – concertele continua, atat cu reprezentanti ai minoritatilor, cat si cu artisti renumiti de muzica populara, printre care se numara Nicolae Furdui Iancu, Benone Sinulescu, Dinu Iancu Salajanu si Laura Lavric. Seara, intre orele 21.00 – 22.00, vor urca pe scena Loredana si Taraful „Agurida”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button