Grupul de Inițiativă Civică Lacul Tei a discutat recent, în cadrul unei audiențe la ALPAB, cu directorul general Bogdan Tănase și vine cu noutăți legate de Parcul Circului.
GIC Lacul Tei aduce noutăți despre Parcul Circului, după cea mai recentă discuție cu ALPAB
Grupul de Inițiativă Civică Lacul Tei aduce la cunoștință bucureștenilor din comunitate despre discuțiile avute cu directorul general ALPAB, Bogdan Tănase.
A fost o întâlnire productivă, în care am abordat mai multe aspecte importante pentru Parcul Circului.
- 1. Mobilier urban: Reprezentanții GIC Lacul Tei au discutat despre amplasarea noului mobilier urban, astfel încât parcul să fie mai primitor și confortabil pentru vizitatori.
- 2. Sistemul de irigare: S-a abordat situația celui de-al treilea puț de adâncime necesar pentru irigarea eficientă a parcului. Acesta va contribui la menținerea unui nivel optim de umiditate pentru arborii și vegetația din parc.
- 3. Replantările: ALPAB are în plan replantarea a 31 de arbori pentru a-i înlocui pe cei tăiați anul acesta. Aceștia vor fi selectați pentru a asigura diversitatea și sănătatea spațiului verde.
- 4. Paza în parc: S-a discutat modalitatea de organizare a pazei în parc, pentru ca acesta să fie un spațiu sigur și bine întreținut pentru toți vizitatorii.
- 5. Proiectul AWARD: GIC Lacul Tei a reamintit conducerii ALPB și despre importanța acestui proiect, care implică soluții inovatoare pentru gestionarea resurselor de apă și protejarea spațiilor verzi.
- 6. Plan de management pentru Parcul Circului: ALPAB a menționat că ia în considerare crearea unui plan de management specific pentru parc, o inițiativă pe care grupul de inițiativă o consideră esențială pentru conservarea și dezvoltarea durabilă a parcului.
GIC Lacul Tei transmite că acest început este promițător, însă vor rămâne vigilenți și vor continua monitorizarea implementării acestor măsuri.
Parcul Circului a fost construit după anul 1960 de arh. Valentin Donose
Dupa anul 1960, pe amplasamentul fostei fabricii de cărămizi Tonolla, plin de gunoaie și de resturi, arhitectul peisagist Valentin Donose a creat Parcul Circului. Acesta a fost amenajat pe o suprafață de 18 hectare, cu un relief aparte, realizat aproape în întregime artificial. Parcul Circul de Stat București a fost construit pentru a pune în evidență clădirea Circului de Stat.
În anul 2016, la vârsta de 87 de ani, cu un an înainte de a pleca dintre noi, arhitectul Valentin Donose acorda primul și ultimul său interviu celor care se străduiesc să salveze parcul și lacul Circului – Grupul de Inițiativă Civică Lacul Tei.
Lăsăm mai jos mărturia sa cuvânt cu cuvânt, reprezentând un prețios document din care putem afla direct de la creator povestea parcului și a lacului Circului.