Parchetul, sesizat după ce un profesor de istorie ar fi obligat elevii să-i cumpere cartea

de:
16 dec. 2014
0 Afișari
Parchetul, sesizat după ce un profesor de istorie ar fi obligat elevii să-i cumpere cartea

„În urma apariţiei în presă a unor materiale referitoare la posibila implicare a unui profesor de la Colegiul Naţional ‘Iulia Haşdeu’ într-un conflict privind obligarea elevilor în a achiziţiona cărţi, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a constituit o echipă de control care s-a deplasat la unitatea de învăţământ, în data de 15 decembrie”, informează ISMB.

După control, echipa de inspectori a întocmit un raport pe care l-a înaintat atât Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, în vederea analizării posibilelor fapte penale, cât şi Colegiului Naţional „Iulia Haşdeu”, în vederea luării măsurilor legale ce se impun pe cale administrativă.

Profesorul reclamat, Niculae Cristea, este autor atât al Atlasului Comentat de Istorie a Românilor, cât şi al cărţii „Imaginea publică a Monarhiei în România”.

„V-am cerut eu manualul? Nu! Manualul nu costă cât ăsta, vă spun sincer! Costă la jumătate, adică 25 de lei. V-am cerut manualul vouă? Nu! Dacă nu v-am cerut manualul şi am spus este un lucru după care lucrăm doi ani de zile, vi se pare mult? Nu mă interesează dacă vi se pare sau nu! Vin părinţii, duceţi-vă şi faceţi unde vreţi dumneavoastră! Anul acesta sunteţi la mâna mea, adică eu am pâinea şi cuţitul! Şi pot să vă demonstrez oricând că nu ştiţi istorie de nota 5!”, le spunea acesta elevilor, potrivit unei înregistrări difuzate de TVR.

Cookies