Parchetul redeschide dosarul Mihăileanu. Băsescu și-ar fi atribuit o locuință

de:
19 mai 2015
0 Afișari
Parchetul redeschide dosarul Mihăileanu. Băsescu și-ar fi atribuit o locuință

Dosarul casei din strada Mihăileanu a lui Traian Băsescu a primit neînceperea urmăririi penale pe 12 decembrie 2005.

Traian Băsescu este cercetat pentru abuz în serviciu, după ce, ca primar şi-a repartizat singur o locuinţă, conform România TV.

Etajul de vila din strada Mihaileanu, care costa circa 300.000 de euro, a fost cumpărat de Băsescul la prețul de19.301 dolari.

„Dupa ce am plecat din guvern, primar general fiind, nu mai aveam dreptul la acea locuinta. Am facut cerere sa mi se prelungeasca contractul pana cand, in conformitate cu legea, am primit o alta locuinta. Nu am avut casa inainte in Bucuresti, nu am vandut o alta casa in Bucuresti cand am facut cererea. Asta e tot, pe scurt. Apartamentul din Mihaileanu a fost dobandit legal”, a declarat fostul președinte în 2005. 

La 14 august 2002, primarul Basescu si-a da casa de la Primarie. Locuia pe atunci in Prezan nr. 4, unde si-a prelungit contractul pana in martie 2003. In februarie insa s-a mutat in casa noua. Nu in Mihaileanu insa, ci in Baneasa, unde Basescu cumparase o vila la 21 octombrie 2002. Trei saptamani mai tarziu, la 12 noiembrie, a donat-o fiicei sale, Ioana, insa a continuat sa o locuiasca el pana cand, ca sef de stat, s-a mutat la Vila Lac 3. Insa in timp ce se muta in Baneasa, primarul Basescu si-a cumpara si etajul de vila din Mihaileanu. In 4 februarie 2003, cand a cumparat locuinta din Mihaileanu nr. 2, Traian Basescu ar fi incalcat legea. El spunea ca a cumparat prin Legea 10, care dadea dreptul chiriasului din casa nationalizata sa o cumpere, daca nu a fost revendicata. Legea 10 face trimitere in continuare la vechea Lege 112/1995, care da dreptul la cumparare chiriasilor cu o conditie: sa nu fi dobandit sau instrainat o locuinta proprietate personala dupa 1 ianuarie 1990. Traian Basescu dobandise o locuinta pana la aceasta data, casa din Baneasa, si o instrainase, donand-o fiicei Ioana, conform jurnalul.ro.

Cookies