ARHIVA B365

Parchetul ICCJ anunță primii învinuiți pentru ucidere din culpă în cazul morții lui Ionuț

Procurori din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus citarea reprezentanţilor legali ai Administraţiei Domeniului Public al Sectorului 2, ai S.C. Tei Rezidenţial S.R.L. Bucureşti, precum şi a numitului Ciorăscu Constantin (administratorul Tei Rezidențial SRL, n.red) pentru a se prezenta la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea aducerii la cunoştinţă a învinuirii şi audierii în calitate de învinuiţi, în cauza având ca obiect decesul minorului A.I., în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, informează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un comunicat.

Pentru garantarea dreptului la apărare a învinuiţilor, alte date (inclusiv momentul audierii) nu pot fi făcute publice la acest moment.

Terenul pe care a fost găsit mort Ionuț Anghel, băiețelul de patru ani, este proprietatea SC Tei Rezidențial SRL și nu era încercuit, neaflându-se în administrarea ADP Sector 2, conform reprezentanților instituției. 

Poliţiştii de la secţia 7 din Bucureşti, pe raza căreia s-a întâmplat tragedia, au decis să sancţioneze proprietarul terenului pe care se aflau câinii fără stăpân, precum şi paznicul. Astfel, proprietarul terenului a fost sancţionat cu 2.000 de lei, în timp ce paznicul va lua o amendă mai mică, de circa 500 de lei. 

Reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public (ADP) Sector 2 susţin, după citarea lor la PICCJ, ca învinuiţi în dosarul morţii lui Ionuţ Anghel, că nu sunt responsabili de tragedia în care şi-a pierdut viaţa copilul de patru ani sfâşiat de câini în Bucureşti, informeaza Mediafax.

„Parchetul are dreptul să obţină informaţii de la toţi cei care ar putea să furnizeze date relevante pentru elucidarea cazului. Administraţia Domeniului Public Sector 2 se va prezenta la solicitarea parchetului, ori de câte ori este necesar, pentru a oferi informaţiile necesare. Înţelegem să facem toate instrumentările legale de apărare, pentru stabilirea corectă a responsabilităţilor”, se mai arată într-un comunicat semnat de directorul ADP Sector 2, Cristian Lemnaru.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button