ARHIVA B365

Parchetul General cere RECONSTITUIREA tragediei aviatice de la Siutghiol

TRAGEDIE AVIATICĂ SIUTGHIOL. Au fost solicitate documente de la diferite instituții din țară și din străinătate și au fost efectuate activități în vederea identificării și a altor persoane care au asistat la eveniment, care pot da informații. (…) S-a dispus efectuarea unui experiment judiciar pentru a stabili în ce măsură strigătele de ajutor au fost sau nu reale, au putut fi sau nu reale”, precizat Nițu la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Cauza este instrumentată de procurorii Secției Parchetelor Militare, potrivit Agerpres.

Pe 19 decembrie 2014, Parchetul Înaltei Curți a anunțat că în această anchetă au fost luate mai multe măsuri, printre care și cele pentru obținerea și interpretarea datelor referitoare la evoluția în zbor a elicopterului înainte de momentul prăbușirii.

RECONSTITUIRE TRAGEDIE AVIATICĂ SIUTGHIOL. S-au mai dispus măsuri necesare pentru asigurarea conservării epavei elicopterului prăbușit și pentru căutarea și recuperarea din lacul Siutghiol a tuturor pieselor și subansamblelor desprinse.

Un elicopter al SMURD cu patru persoane la bord — doi piloți de la Inspectoratul General de Aviație și două cadre medicale ale SMURD Constanța —s-a prăbușit pe 15 decembrie în lacul Siutghiol. Toți membrii echipajului au murit.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button