ARHIVA B365

Parchetul General a preluat dosarul morții polițistul Gigină – coloană abuzivă pentru Oprea

Parchetul General ar investiga și modul în care ministrul Afacerilor Interne ar fi folosit coloana oficială în mod abuziv. Există posibilitatea ca Gabriel Oprea să fie pus sub urmărire penală, dar doar cu acordul Senatului. 

Declarațiile date de subalternii lui Gabriel Oprea și datele concrete pe care le-a adunat procurorii din registrele Brigăzii Rutiere arată că acesta este campionul absolut la capitolul „coloane oficiale”. Doar anul acesta a folosit de 1.600 de ori, în București, astfel de modalitate de deplasare.

Dacă s-ar face o comparație, Victor Ponta, cel care avea dreptul legal la coloană oficială, a folosit echipajele Poliției de 800 de ori anul acesta. Klaus Iohannis, președintele țării a avut 400 astfel de deplasări, iar datele arată că și procurorul general, Tiberiu Nițu, a folosit escorat poliției rutiere de 600 de ori.

În acest moment, pe lângă decesul polițistului Bogdan Gigină procurorii ar putea investiga un posibil abuz în serviciu al vicepremierului Gabriel Oprea. Acesta folosea probabil coloana oficială în interes personal, iar declarațiile polițiștilor date în fața procurorilor arată că nu o dată aceștia l-au însoțit pe Gabriel Oprea fie de la minister ori de acasă către diverse hoteluri și restaurante din București, ba chiar la saloane de înfrumusețare unde mergea pentru diverse servicii.

Pentru o posibilă punere sub urmărire penală a lui Gabriel Oprea este nevoie de aviz de la Senat.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button