Parchetul General a făcut o „analiză” în dosarul dezinfectanților din spitale

de:
09 mai 2016
0 Afișari
Parchetul General a făcut o

„În continuarea cercetărilor efectuate în cauza cunoscută generic sub denumirea ‘Dezinfectanții utilizați în spitale’, în cursul zilei de astăzi, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a avut loc o analiză privind activitățile ce urmează să fie realizate în perioada imediat următoare, la care au participat, alături de procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică, lucrători de poliție din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și experți ai Institutului Național de Expertiză Criminalistică. Astfel, pe baza înscrisurilor ce au fost ridicate la perchezițiile derulate la data de 07.05.2016, precum și având în vedere probele necesare a fi supuse expertizării, s-au stabilit tipurile de expertize ce urmează a fi efectuate, cu respectarea dispozițiilor procesual penale în această materie”, se arată într-un comunicat al Parchetului General transmis luni.

Parchetul nu precizează care sunt acele tipuri de expertiză la care face referire în comunicat.

Între timp însă, ministrul Sănătăţii Patriciu Achimaş Cadariu a demisionat luni pe fondul scandalului privind dezinfectanţii diluaţi din spitale. Interimatul va fi preluat de premierul Dacian Cioloş. 

Procurorii au deschis săptămâna trecută un dosar penal având ca obiect informațiile vehiculate în spațiul public privind dezinfectanții produși de firma Hexi Pharma.

Deocamdată, începerea urmăririi penale a fost începută doar pentru faptă, respectiv infracțiunile de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse.

Sâmbăta trecută, anchetatorii au efectuat percheziții la sediul și punctele de lucru ale Hexi Pharma, precum și la 25 de unități sanitare de pe raza a 21 de județe și municipiul București, de unde au fost ridicate probe și documente.

SRI: Am informat decidenţii legali despre calitatea necorespunzătoare a unor dezinfectanţi

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a ştiut despre loturile Hexi Pharma cu probleme şi despre licitaţiile trucate în favoarea liderului modial Anios, scriu, luni, jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor, citând un medic epidemiolog care vrea să îşi păstreze anonimatul şi care susţine că, timp de opt ani, a informat SRI despre calitatea necorespunzătoare a unor dezinfectanţi folosiţi în spitale şi despre „cum se multiplică bacteriile”.

Dezinfectanţii din toate spitalele din România, VERIFICAŢI din nou. Luni, prima reuniune în Sănătate

Cookies