Parcatul neregulamentar devine un hobby scump în Sectorul 5 al Capitalei. Astfel, cetățenii vor plăti 300 de lei pentru a-și ridica mașina

19 aug. 2021
296 Afișari
Parcatul neregulamentar devine un hobby scump în Sectorul 5 al Capitalei.  Astfel, cetățenii vor plăti 300 de lei pentru a-și ridica mașina
Clotilde Armand: Un angajat al Primăriei Sector 1 de la Urbanism a fost abordat în trafic de un dezvoltator imobiliar care i-a aruncat un plic cu bani pe geamul mașinii

Parcatul neregulamentar devine din ce în ce mai puțin tentant și accesibil, mai ales când Consiliul Local Sectorul 5 a decis mărirea tarifelor de ridicare, transportare și depozitare a automobilelor ce nu respectă legea. Astfel, pentru ridicarea mașinii se va percepe taxa de cel puțin 200 de lei, iar pentru prima zi de depozitare se percepe suma de 100 de lei.

Vești bune din Sectorul 5. Acolo, consilierii locali de la Sectorul 5 au aprobat miercuri, cu 20 de voturi „pentru”, 6 „abțineri”, dar și un vot „contra”, procedura de ridicare, transport, depozitare şi restituire a vehiculelor/autovehiculelor staţionate neregulamentar, potrivit stiripesurse.ro. Prin urmare, aceste măsuri vor duce la mai multe amenzi, însă și la o siguranță rutieră sporită.

Cât a ajuns să coste parcatul neregulamentar în Sectorul 5

În acest moment, tarifele de ridicare pe care trebuie să le suporte șoferii care parchează în zone nepermise arată astfel:

  • 100 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la cinci tone, inclusiv;
  • 150 lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste cinci tone.

Între timp, tarifele de transport a vehiculelor până în zona de stocare sunt următoarele:

  • 100 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la cinci tone, inclusiv;
  • 150 lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste cinci tone.

Firește, tarifele de depoztare variază puternic în funcție de perioada de staționare a vehiculului. Astfel, când este depozitat un automobil, se percepe un tarif de 100 de lei pentru 24 de ore, iar după această perioadă, în funcţie de timpul de depozitare, câte 50 de lei pentru fiecare zi de staţionare în depozit. De asemenea, trebuie subliniat faptul că suma pe care o datorează un cetățean în cazul în care mașina sa va fi ridicată se calculează

Apoi, se percepe un tarif de 100 de lei pentru 24 de ore, iar după această perioadă, în funcţie de timpul de depozitare, câte 50 de lei pentru fiecare zi de staţionare în depozit. Mai mult, depozitarea se calculează pe intervale de aproape o zi, fără posibilitatea de a fracționa suma datorată.

Mașinile pot fi depozitate cel mult șase luni de către autorități

Prevederile legale precizează că activităţile de ridicare, transport, depozitare şi restituire a vehiculelor sunt efectuate de către Poliţia locală sau de către persoane special desemnate, conform noii legi. Agenții constatatori de la fața locului vor face fotografii și filmări pentru a documenta parcarea nepermisă. Ce este foarte important este că autoritățile nu vor ridica automobilelel în care se poate observa prezența a cel puțin o persoană.

Perioada maximă de depozitare a vehiculelor ridicate este de şase luni, exceptând situaţia în care proprietarul depune cerere de renunţare a dreptului asupra bunului. Restituirea vehiculului se va face numai proprietarului/deţinătorului/utilizatorului legal şi doar după achitarea tarifelor aferente.

Cookies