Bucureştenii se plâng că n-au locuri de parcare, dar parcările sunt goale

de:
06 mart. 2013
1 Afișari
Bucureştenii se plâng că n-au locuri de parcare, dar parcările sunt goale

Parcarea de la Universitate niciodată nu s-a umplut mai mult de jumătate, spun administratorii citați de Rtv.net

Scuzele şoferilor ţin de bani, grabă sau lene. „Păi lucrez aici 16 ore pe zi şi dacă aş plăti mereu aici nu-mi convine. Eu vin de 5 ani în zona asta şi nu pot să las maşina acolo”, spune un bărbat.

Tarifele pentru parcarea de la Universitate au fost stabilite la 2,5 lei pe oră în timpul zilei, până la ora 20.00, şi la un leu pe oră de la 20.00 până la 06.00. Tot un leu este şi preţul unei ore de parcare în zilele de sâmbătă şi duminică. Abonamentele lunare cu timp nelimitat costă 499 de lei pentru autoturisme şi 199 de lei pentru motociclete.

Aceeaşi situaţie la parcarea de la Intercontinental. Parcajul subteran Inter are aproximativ 900 de locuri de parcare. Dintre acestea, aproximativ 150 sunt destinate parcării cu plată pe ora, iar restul parcării în regim abonament.

Parcarea costă 2,5 lei pentru cei care vor să staţioneze până la 10 ore în cursul săptămânii şi până la cinci ore în weekend. Biletul pentru parcarea pe zi, de la 10 ore în sus, de luni până vineri până în ora 19.00 costă 25 de lei, iar de vineri după ora 19.00 până duminică 24.00 costă 12,5 lei. 

Parcări imense mai sunt şi la Obor şi Arena Naţională. Numai cea de la stadion a costat peste 10 milioane de euro. Locatarii din zonă o ocolesc însă. Parcajul subteran Bucur Obor are aproximativ 900 de locuri de parcare. Dintre acestea, aproximativ 80 sunt destinate parcarii cu plata pe ora, restul fiind destinate parcarii in regim abonament.

Cookies