Parcările din jurul Primăriei Capitalei, rezervate pentru angajați, vor fi desființate. „Le transformăm în parcări publice cu plată”, spune viceprimarul Bujduveanu

12 aug. 2022
4258 Afișari
Parcările din jurul Primăriei Capitalei, rezervate pentru angajați, vor fi desființate. „Le transformăm în parcări publice cu plată”, spune viceprimarul Bujduveanu
Parcările din jurul Primăriei Capitalei, rezervate pentru angajați, vor fi desființate. „Le transformăm în parcări publice cu plată”, spune Viceprimarul Bujduveanu. Imagine simbol: Inquam Photos / George Călin

Viceprimarul Capitalei a anunțat că, începând de vineri, parcările din jurul Primăriei Capitalei (cele rezervate cu garduri de metal pentru angajați), vor fi desființate. Aceste parcări vor fi date în folosință, iar bucureștenii vor putea parca contra cost, spune Stelian Bujduveanu.

Parcările din jurul Primăriei Capitalei, rezervate pentru angajați, vor fi desființate

Viceprimarul Capitalei a anunțat, joi, într-o intervenție telefonică pentru Gândul, că vor fi desființate parcările din jurul Primăriei Capitalei, iar acest lucru se va întâmpla de vineri, 12 august.

Astfel, bucureștenii care au treabă în această zonă, vor putea, în sfârșit, să parcheze în acele locuri care vor deveni publice, cu plată.

„Am gândit să începem această campanie de a scoate mașinile pe trotuare și de a le pune în parcările special amenajate pentru a oferi trotuarul înapoi cetățenilor și s-o începem de la noi de acasă”, a declarat Stelian Bujduveanu pentru sursa citată.

Viceprimarul Capitalei a oferit, în premieră, acestă informație: Începând de vineri, „desființăm parcările din jurul Primăriei Capitalei, care sunt acele parte parcări faimoase cu garduri de metal și le vom transforma în parcări publice”.

Viceprimarul Bujduveanu: „Le transformăm în parcări publice cu plată”

Cetățenii care vin la sediul Primăriei Capitalei sau cei care au treabă la Registratură, vor putea parca în acea zonă, contra cost.

Stelian Bujduveanu a declarat că acele locuri de parcare de la sediul PMB vor fi cu plată pentru toți cetățenii.

Amintim că, începând cu data de 15 august, în București intră în vigoare o schimbare majoră privind parcarea pe locurile publice, cele gestionate de Primăria Municipiului București. Modificarea nouă este, de fapt, o hotărâre din 2019 a CGMB.

Bucureștiul a fost împărțit în trei zone (0, 1 și 2), iar șoferii vor putea parca doar pe locurile amenajate, care sunt cu plată. Cine nu plătește parcarea va fi amendat cu 200 de lei/ zi și se va alege cu roata blocată sau parbrizul blocat.

Cookies