Parcările din București chiar se vor moderniza, promite viceprimarul Capitalei. „La anul vor fi cu parcometre, camere video și bariere”

22 sept. 2022
355 afișări
Parcările din București chiar se vor moderniza, promite viceprimarul Capitalei.
Parcările din București chiar se vor moderniza, promite viceprimarul Capitalei. "La anul vor fi cu parcometre, camere video și bariere". Sursa imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Municipalitatea a început investițiile pentru modernizarea serviciului de Parking din București, anunță viceprimarul Capitalei. Parcările vor fi dotate cu sisteme de monitorizare video, parcometre și vor fi instalate bariere.

Modernizarea serviciului de Parking din București

În prezent, în zona centrală din București sunt 13.768 de locuri de parcare, iar numărul locurilor de parcare va crește, în fiecare lună, „cu câteva sute”, anunță viceprimarul Stelian Bujduveanu. Până anul viitor, Municipalitatea ar urma să aibă 30.000 de locuri de parcare în centrul Capitalei.

„Creăm condiții de parcare, instituim reguli clare pentru utilizarea acestora și eliberăm trotuarele de mașini, în zona centrală”, transmite Stelian Bujduveanu într-o postare pe Facebook.

Totodată, viceprimarul spune că au început investițiile pentru modernizarea serviciului de Parking din București.

Parcometre, camere video și bariere

  1. Sistem fix și mobil de monitorizare video

Sistemele de monitorizare video vor fi montate inclusiv pe mașinile Companiei Municipale Parking București. Aceste mașini vor patrula în parcările publice și vor oferi informații în timp real asupra gradului de ocupare al parcajelor.

Echipamentul are o capacitate de control și verificare de până la 3.000 de autovehicule/oră, cu o acuratețe foarte mare la recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare.

Locurile de parcare vor fi monitorizate video, iar mașinile vor fi în siguranță.

2. Parcometre multifuncționale

Șoferii vor putea folosi primele 300 de parcometre la începutul anului 2023. Acestea vor fi dotate cu:

  • ecran tactil HD;
  • platformă software configurabilă, care le va permite conducătorilor auto să realizeze plata rapid și simplu prin intermediul tehnologiilor moderne: card bancar sau preplătit, telefon, ceas inteligent, Apple Pay, Google Pay, QR code;
  • permite ușor integrarea altor servicii de plată: transport public, încărcare electrică, taxe locale.

3. Digitalizare

Optimizarea și extinderea posibilității de plată digitală pentru acest serviciu. Fie prin aplicație, fie prin sms, fie prin abonamente care pot fi integrate ușor în instrumentele de plată oferită de telefon.

4. Sisteme de acces controlat

În parcările publice care permit acces controlat va fi eliminată interacțiunea dintre șofer și angajatul Companiei de Parking.

Se vor monta bariere ce vor fi dotate cu sisteme de plată digitală sau sisteme de monitorizare video.

Cookies