ȘTIRI

Parcarea subterană park& ride de la Cora Pantelimon va fi gata în 2017. CUM VA ARĂTA

Parcarea park&ride de la Cora Pantelimon face parte din proiectul de reabilitare a Șos. Pantelimon și înregistrează întârzieri foarte mari. Lucrările de reabilitare au început în iunie 2013, iar la peste doi ani de atunci proiectul este încă departe de finalizare. 

„Pentru parcarea de la Cora Pantelimon, urmeaza sa fie stabilita solutia finala. Finalizarea acesteia este estimata in anul 2017. Lucrarile se sisteaza pe perioada sarbatorilor”,  au precizat reprezentanții Primăriei Capitalei într-un răspuns transmis B365.ro. 

Noua parcare va fi una de tip park&ride destinată celor care vin cu mașina din afara Capitalei și care își vor putea lăsa autoturismul în parcare, pentru a se deplasa prin oraș cu ajutorul mijloacelor de transport în comun. De altfel, deasupra parcării va fi realizat și un terminal intermodal de transport care va reuni toate mijloacele de transport din zonă, respectiv autobuzul, tramvaiul, microbuzele, dar și metroul, atunci când va fi terminată magistrala 5 Pantelimon-Universitate. Tot deasupra parcării, va fi amenajată și o piațetă publică cu spațiu verde. 

Parcarea subterană va avea 300 de locuri și un cost estimat la 34 milioane lei. 

Primăria Capitalei a vrut să modifice proiectul 

La începutul lunii noiembrie, Direcția de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei au cerut Comisiei de Urbanism aproabtrea unui nou proiect pentru parcare de la Cora Pantelimon. Mai exact municipalitatea nu mai dorea să o construiască în subteran, așa cum prevedea proiectul inițial, ci la suprafață. Motivul este unul financiar.

„În subteran, costul ajunge la 30.000 de euro pentru un loc de parcare. Dacă o construim la suprafață, costul scade la jumătate”, a precizat pentru B365.ro, Sorin Luchian de la Direcția de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

Noul proiect propus de muncipalitate prevedea ridicarea unui clădiri cu un parter înalt de 6 metri, pentru nodul intermodal de transport, și 2 etaje. În această variantă numărul de locuri de parcare amenjate ar fi crescut considerabil.

Cele două variante de proiect:

Parcare subterană: – nr. locuri de parcare – 300

– Cost: 34 milioane lei

Parcare supraterană: – nr. locuri de parcare- 475

– Cost: 31 milioane lei.

Noul proiect a fost prezentat pe 6 noiembrie Comisiei de Urbanism de pe lângă Primăria Capitalei, însă a fost respins. (DETALII AICI)


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button