Mai multe locuri în parcarea subterană de la Universitate. GALERIE FOTO

Mai multe locuri în parcarea subterană de la Universitate. GALERIE FOTO

La jumătate de an de la descoperirea zidurilor Bisericii Sf. Sava şi a anexelor Academiei Sf. Sava pe şantierul de la Universitate, lucrările arheologice au fost încheiate. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, din toate vestigiile descoperite au mai rămas doar câteva ziduri ale Bisericii, restul ruinelor fiind scoase cu acordul Ministerului Culturii.

„În luna decembrie va fi pusă placa de la nivelul 0, iar la începutul anului viitor vor fi realizate şi ultimele finisaje. Cel mai devreme, parcarea va fi gata în martie 2012”, a precizat Bogdan Hreapcă, directorul general al Direcţiei de Investiţii din cadrul Primăriei Capitalei.

Din cauza descoperirilor arheologice întregul proiect al parcării a trebuit modificat. În final însă, numărul de locuri de parcare a crescut. Astfel, parcarea de la Universitate va avea trei nivele şi va asigura 420 de locuri pentru autoturisme şi 21 pentru motociclete. În proiectul iniţial erau prevăzute doar 380 de locuri.

Până la sfârşitul anului vor fi reamplasate şi cele patru statui mutate temporar în Parcul Izvor. Primăria Capitalei a organizat un concurs de idei pentru amenajarea unei piaţete pietonale deasupra parcării.

Parcarea de la Universitate este realizată în parteneriat public-privat. Perioada de concesiune este de 34 de ani, timp în care Primăria va încasa de la firmă o redevenţă anuală ce va varia în funcţie de veniturile încasate. Astfel, redevenţa este între 4 şi 50% din venitul încasat anual de firmă. 4% pentru încasări anuale mai mici de 470.000 de euro şi 50% pentru încasări mai mari sau egale cu 1.700.000 de euro.