Parcarea publică din București unde ora costă doar 50 de bani. Când compari cu restul, mai c-ai zice că parchezi gratis

08 nov. 2022
17066 Afișari
Parcarea publică din București unde ora costă doar 50 de bani. Când compari cu restul, mai c-ai zice că parchezi gratis
Parcarea publică din București unde ora costă doar 50 de bani. Când compari cu restul, mai c-ai zice că parchezi gratis. Sursa foto: Facebook/ Mobilitate Urbana Sector 4

În București există parcarea publică unde ora costă doar 50 de bani. Practic, șoferii au de achitat 1 leu pentru două ore de parcare. Tariful se aplică începând de azi, 8 noiembrie 2022.

Parcarea publică din București unde ora costă doar 50 de bani

Mobilitate Urbană Sector 4 îi anunță pe șoferi că au fost create noi locuri publice de parcare pe Strada Constantin Bosianu și Strada Secerei.

Astfel, începând de marți, 8 noiembrie, cele 51 de locuri de parcare care au fost amenajate pe Strada Constantin Bosianu intră în regim de parcare publică cu plată. Tariful pentru ocuparea unui loc este de 1 leu pentru două ore, în intervalul orar 8:00-18:00 (Zona Verde).

Tot de marți, 8 noiembrie, intră în regim de parcare publică cu plată și locurile amenajate pe Strada Secerei. Cele 45 de noi locuri se încadrează, de asemenea, în Zona Verde.

Atât pe Strada Constantin Bosianu, cât și pe Strada Secerei, șoferii vor putea ocupa locurile de parcare și pe bază de abonament. Acesta costă 60 lei/lună (cu TVA inclus), nefracționabil.

Abonamentele pentru parcare sunt valabile doar în cursul lunii în care au fost cumpărate.

Noi locuri de parcare de reședință

La începutul lunii noiembrie, cei de la Mobilitate Urbană Sector 4 au anunțat că, în urma lucrărilor de reabilitare și reamenajare a fost posibilă crearea de noi locuri de parcare de reședință în zonele următoare:

  •  Strada Grădiștea, între străzile Reșița și Uioara, simbol NT164 – 61 locuri de parcare de reședință;
  • Strada Uioara, simbol NT083 – 20 locuri și simbol NT084 – 22 locuri de parcare de reședință;
  • Strada Coștila, simbol NT085 – 23 locuri de parcare de reședință;
  • Strada Ucea, între Strada Coștila și Aleea Ucea, simbol NT123 – 10 locuri de parcare de reședință;
  • Pentru simbolul 8806 au fost create 25 de noi locuri de parcare de reședință.

Acestea au devenit disponibile în platformă începând de miercuri, 2 noiembrie.

„De reținut este faptul că sistemul informatic va prelua cu prioritate, în ordinea cronologică a depunerilor, solicitările aflate în așteptare. Astfel, locurile de parcare de reședință preluate de fluxul solicitărilor în așteptare nu vor fi disponibile”, transmite Mobilitate Urbană Sector 4 într-o postare pe Facebook.

Cookies