Parcarea perfectă „La Stâlpișor”, o reușită remarcabilă a unui șofer dibaci

26 apr. 2024
1234 afișări
Parcarea perfectă „La Stâlpișor”, o reușită remarcabilă a unui șofer dibaci
Parcarea perfectă „La Stâlpișor”, o reușită remarcabilă a unui șofer dibaci | Sursa foto: Ai parcat ca un bou București/Facebook

Parcarea „La Stâlpișor”, printre preferatele bucureștenilor. Un șofer și-a așezat perfect mașina între stâlpișorii montați pe trotuar.

Când vine vorba de parcări, mulți bucureșteni sunt incredibil de inventivi. Aceștia ignoră șinele de tramvai, trecerea de pietoni și chiar stâlpișorii, și își lasă mașinile exact acolo unde doresc.

Parcarea „La Stâlpișor” pentru șoferii pricepuți

Una dintre postările de pe grupul de Facebook „Ai parcat ca un bou București”, atrage atenția. Un bolid este încadrat perfect între stâlpișorii de pe trotuar. Cu roțile îndreptate spre drum, proprietarul mașinii nu a uitat să rabateze oglinzile.

Poza publicată pe rețeaua de socializare vine însoțită de următoarea descriere:

Stâlpișori? Ce sunt ăia?

Nu știm exact la ce se gândea conducătorul auto. Probabil avea în gând faptul că parcarea sa nu incomodează pe nimeni, dar adevărul este altul. Autovehiculul este lăsat jumătate din prima bandă, jumătate pe trotuar.

Astfel că, pietonii sunt nevoiți să se lipească de gard dacă trebuie să circule pe acea porțiune.

Este clar că șoferul a făcut abstracție de rolul acestor stâlpișori montați pe trotuar. Poate a considerat că aceștia marchează o parcare și a acceptat provocarea de a-și pune bolidul între ei. Și, Cu siguranță, mai sunt o mulțime de șoferi care refuză să își lase regulamentar mașinile.

Cu toate că, uneori, poate fi greu să găsești un loc de liber, este important ca șoferii să se gândească și la ceilalți participanți la trafic. Din cauza unor mașini lăsate, la întâmplare, pe trotuare, pietonii sunt nevoiți să își facă drum pe partea carosabilă. Lucru periculos ce poate fi periculos.

Cât plătesc primăriile pentru stâlpișori

Primăriile Capitalei au făcut demersuri, în ultimii ani, pentru eliberarea trotuarelor de zecile de mașini uitate acolo. Pentru un singur stâlp/bolard, se plătesc între 50 și 700 de lei, iar anual sunt cumpărate mii, în fiecare sector, fiind cumpărate mii.

Montarea acestor stâlpișori nu are un cost separat, de aceasta ocupându-se angajații din cadrul Direcției Tehnice a Administrației Străzilor București.

Citește și:

Cookies