Parcarea pe trotuar, doar nivel superior: aproape că pe bancă. Părinte cu bebe în cărucior: Oare să zbor?

22 apr. 2024
2719 afișări
Parcarea pe trotuar, doar nivel superior: aproape că pe bancă. Părinte cu bebe în cărucior: Oare să zbor?
Parcarea pe trotuar, doar nivel superior: aproape că pe bancă. Părinte cu bebe în cărucior: Oare să zbor? | Sursa foto: Ai parcat ca un bou București/Facebook

Bună dimineața într-o zi de luni cu ploaie, situație meteo care transformă și traficul, și parcarea din București în ceva mai dubios ca de obicei, iar de obicei, s-o recunoaștem, e dubios tare de tot.

E, totuși, o zi de luni care a început, la prima oră, cu tramvaiele 41 blocate la capăt de linie, la Ghencea, de p mașină parcată pe șine.

Parking upgrade București: parcarea pe trotuar, la câțiva centimetri de bancă

Pentru situația în care „dubios” pare părea vag, lăsăm aici această imagine de zilele trecute, surprinsă de un membru al comunității „Ai parcat ca un bou București”.

Este exact genul de situație care îi înfurie și, cumva, radicalizează pe pietoni: mașina, un Volkswagen. pune complet stăpânire pe trotuar. Cu puțin efort și niște imaginație ar fii putut să o lase chiar pe bancă. Dar probabil s-a grăbit, așa că domnul șofer a parcat-o  la aproximativ 3 centimetri optzeci de o bancă.

Dacă ai ghinionul să treci pe-acolo cu un cărucior cu bebe, n-ai decât două opțiuni: ori zbori (dificil spre imposibil), ori o iei pe șosea (periculos). Este exact ce s-a întâmplat cu părintele care a întâlnit în drum parcarea aproape că pe bancă:

Domnul ilfovean, cam pe unde ar trebui sa trec cu un cărucior, dacă tu parchezi ca o cizmă, fără sa te gândețti ca trotuarul este pentru oameni, nu pentru mașini?

Parcarea pe trotuar e interzisă

Poate că pare exagerare acest reminder, dar parcarea pe trotuar e cu adevărat interzisă. Și e valabil nu doar pentru oprire, ci și pentru staționare.

Codul Rutier actualizat în 2024 impune sancțiuni pentru cei care încalcă regulile de oprire sau staționare în anumite zone sau intervale orare. 

iar poliția poate aplica sancțiuni de până la 6 puncte amendă pentru vitejii sau grăbiții care parchează neregulamentar. Amenda minimă este de două puncte și se calculează la valoarea de 5% din salariul minim brut, ceea ce înseamnă o amendă minimă de 330 de lei.

Pe același inepuizabil subiect al parcărilor din București

Cookies