Parcarea Park & Ride de 500 de locuri din Pantelimon, deschisă de curând, stă goală, iar mașinile sunt îngrămădite pe trotuare. Poliția locală a trecut la amenzi

11 aug. 2022
11541 Afișari
Parcarea Park & Ride de 500 de locuri din Pantelimon, deschisă de curând, stă goală, iar mașinile sunt îngrămădite pe trotuare. Poliția locală a trecut la amenzi

După mai mulți ani de lucrări, la capătul tramvaiului 14 în Pantelimon s-a deschis parcarea Park & Ride, cu o capacitate de 500 de locuri, destinată mașinilor care intră în București, dar și celor din zonă. Inaugurată anul acesta, la sfârșitul lunii mai, parcarea a fost pusă gratuit la dispoziția șoferilor, până când Consiliul General va stabili tarifele și administratorul parcării.

La o simplă privire, în luna august, la două luni de la deschiderea parcării, mașinile sunt lăsate tot pe trotuare, ca înainte de construcția clădirii.

Viceprimarul sectorului 2, Alexandra Chirilă, a anunțat că, începând din 10 august Politia Locala a demarat o acțiune de eliberare a trotuarelor din zonă, aplicând amenzi șoferilor care încă parchează pe trotuar.

„Vă încurajez să folosiți parcarea. Trotuarele sunt pentru oameni, nu pentru mașini. Așadar, acum avem alternativă la parcarea nelegală pe trotuar.”, a spus viceprimarul Sectorului 2, care a distribuit fotografii din parcarea publică ce stă goală, dar și de pe trotuare.

Potrivit Codului Rutier, parcarea pe trotuare este interzisă, dar poate fi permisă numai dacă spațiul respectiv este semnalizat sau marcat, iar spațiul lăsat pentru pietoni trebuie să fie de minim 1 metru (OUG 195).

Parcarea de 500 de locuri funcționează non-stop

Parcarea Park & Ride de la Cora Pantelimon a fost deschisă din 25 mai, a anunțat primarul general Nicușor Dan. Aceasta este a doua parcare de tip park & ride din București, după cea inaugurată de Metrorex la Străulești.

„Șoferii care intră în București prin partea de est a orașului pot parca aici autoturismele personale și își pot continua călătoria cu mijloacele de transport în comun. Intrarea și ieșirea se fac prin Șoseaua Pantelimon”, a explicat Nicușor Dan.

Parcarea are 500 de locuri și funcționează non-stop, accesul fiind gratuit până când Consiliul General va stabili tarifele și administratorul parcării, a precizat primarul general.

Parcarea face parte din Nodul Intermodal Park&Ride Cora Pantelimon, iar terminalul permite accesul rapid la liniile urbane și metropolitane de transport în comun.

Primăria Capitalei a început lucrările la parcarea de tip park&ride Pantelimon și bucla de întoarcere a tramvaiului de la Granitul în septembrie 2019. Contractul pentru executarea lucrărilor, în valoare de 21 milioane de euro, a fost semnat cu firma Tehnologica Radion.

Îți mai recomandăm și:

Cookies