Parcarea mall-ului AFI Palace Cotroceni, taxabilă din acest an. VEZI DE CE

de:
22 feb. 2012
2 Afișari
Parcarea mall-ului AFI Palace Cotroceni, taxabilă din acest an. VEZI DE CE

Măsura vine ca urmare a faptului că, în această iarnă, numeroase locuri au fost ocupate de maşini ale locuitorilor din blocurile învecinate sau ale angajaţilor altor firme din zonă.

Hipermarketul Real din cadrul mallului este deschis non stop, astfel că parcarea rămâne la dispoziţia clienţilor şi pe parcursul nopţii, situaţie de care au profitat numeroşi şoferi din zonă, afectaţi de căderile abundente de zăpadă din ultimele săptămâni.

„Dimineaţa, când venim la birou, vedem parcarea aproape plină de maşini ale locuitorilor din zonă şi ale angajaţilor din birourile vecine (de la Apaca – n.red.). Trebuie să începem să taxăm parcarea, proiect pe care vrem să îl implementăm anul acesta”, a declarat David Hay, CEO al companiei AFI Europe România.

Proprietarii unor centre comerciale din Capitală precum Unirea, City Mall sau Bucureşti Mall taxează de mai mulţi ani accesul sau staţionarea în parcare, astfel că măsura nu ar fi tocmai o noutate în Bucureşti.

În unele cazuri însă, taxarea începe după o perioadă de două sau trei ore de staţionare, echivalentul timpului mediu petrecut de clienţi în mall, pentru a nu afecta traficul de vizitatori. Reprezentanţii AFI nu au stabilit deocamdată nivelul de tarifare şi metoda de calcul.

Mallul din Cotroceni are un trafic mediu de peste 50.000 de persoane pe zi, iar în serile de weekend, în special, găsirea unui loc de parcare poate dura chiar şi un sfert de oră.

Sursa: ZF

Cookies