Parcarea „legală” pe trotuar, în Sectorul 4. Liniile care delimitează locurile nu se mai opresc decât în gardul verde. „Pietonii să zboare!”

19 apr. 2023
13670 Afișari
Parcarea „legală” pe trotuar, în Sectorul 4. Liniile care delimitează locurile nu se mai opresc decât în gardul verde.
Parcarea „legală” pe trotuar, în Sectorul 4. Liniile care delimitează locurile nu se mai opresc decât în gardul verde. "Pietonii să zboare!" | Sursă foto: Facebook-Ai parcat ca un bou București

Parcarea mașinilor pe trotuar reprezintă o problemă pentru mare parte dintre bucureșteni. De multe ori se întâmplă să nu poți trece și să fi nevoit să merg pe partea carosabilă.

Pe o stradă din Sectorul 4, pietonii par să fi fost uitați complet, marcajele locurilor de parcare de reședință fiind trasate chiar și pe trotuar.

Parcarea „legală” pe trotuar, în Sectorul 4

Încă de anul trecut, administrațiile publice din București s-au ocupat de crearea de noi locuri de parcare de reședință și de retrasarea marcajelor pentru cele deja existente.

Lucrări de refacere a acestora au fost realizate și în Sectorul 4. Cu toate aceasta, pe o stradă, nu a mai fost lăsat loc de trecere pentru bucureștenii pietoni. Marcajele locului de parcare se opresc la gardul ce delimitează curtea blocului de restul străzii.

Nu se știe exact dacă această decizie a fost luată de PS4 sau de un locatar care a vrut să extindă locul de parcare. Până la momentul redactării acestui articol, Primăria Sectorului 4 nu a acordat nici un fel de explicație referitoare la marcajele trasate pe trotuarul de lângă bloc.

Respectivul loc de parcare „legal” de pe trotuar au fost fotografiate de un trecător. Imaginea a fost postată pe grupul de Facebook „Ai parcat ca un bou București”. Iată fotografia:

Liniile care delimitează locurile nu se mai opresc decât în gardul verde
Liniile care delimitează locurile nu se mai opresc decât în gardul verde | Sursă foto: Facebook: Ai parcat ca un bou București

Bucureștenii sunt nemulțumiți de situație

Postarea a strâns zeci de comentarii de la bucureștenii deranjați de modul în care trotuarul a fost sacrificat pentru a prelungi locurile de parcare de la respectiva adresă. Iată câteva dintre comentariile lăsate de oameni:

  • „Bine și Primăria ce sa zic.”
  • „Și daca parchezi până-n bordură, îți dă Primăria contravenție ca ai blocat prima bandă.”
  • „E ilegal ce se întâmplă acolo, puteți sesiza Politia Rutiera. Nu cred ca au dat aprobare pentru așa ceva.”

Trotuarele blocate de mașini sunt o problemă des întâlnită pe străzile Capitalei. Aceasta afectează în special persoanele cu dizabilități sau pe cei care au bebeluși în cărucior.

De multe ori, oamenii sunt nevoiți să meargă pe partea carosabilă, deoarece pe trotuar nu este spațiu suficient.

Cookies