Parcarea „La Burger”. Un șofer fie hămesit, fie pofticios și-a lăsat Mercedesul perfect de-a latul unei trecere de pietoni. Aproape c-ar putea plăti mâncarea din mașină

27 mai 2024
1145 afișări
Parcarea
Parcarea "La Burger". Un șofer fie hămesit, fie pofticios și-a lăsat Mercedesul perfect de-a latul unei trecere de pietoni. Aproape c-ar putea plăti mâncarea din mașină | Sursa foto: Ai parcat ca un bou București/Facebook

Un bucureștean și-a parcat Mercedesul perfect pe trecerea de pietoni. Posibil ca șoferul să fi fost învins de pofta de burgeri și n-a mai avut răbdare să caute un loc de parcare amenajat.

Mercedesul parcat pe trecerea de pietoni

Încă o imagine publicată pe grupul de Facebook „Ai parcat ca un bou București” ne arată priceperea multor bucureșteni când vine vorba de parcări. Mai exact, este vorba despre un Mercedes S Coupe care e așezat perfect pe o trecere de pietoni din Capitală.

Probabil șoferului i-a venit pofta de burgeri și nu s-a obosit să mai caute un loc de parcare amenajat. Acesta s-a mulțumit cu singurul spațiu lăsat liber: o trecere de pietoni. Astfel, ca mulți alți șoferi din Capitală, bucureșteanul nu s-a mai gândit și la pietoni, făcând o parcare neregulamentară.

Din păcate, acest tip de parcare nu este ceva neobișnuit pentru locuitorii Bucureștiului. Nu de puține ori pietonii sunt nevoiți să ocolească mașinile uitate pe zebră sau trotuar. Mulți șoferi evită să parcheze pe locurile cu plată, preferând să incomodeze circulația pietonilor și nu doar.

Parcarea și staționarea – interzise la o distanță mai mică de 25 de metri.

Legea stabilește că este interzisă parcarea sau staționarea unui vehicul la mai puțin de 25 de metri înainte sau după de o trecere de pietoni.

Astfel, șoferii nu au voie să staționeze nici înainte, dar nici după o trecere de pietoni la o distanță mai mică de 25 de metri.

În general, parcările sunt amenajate cu cel mult 25 de metri înaintea acestor treceri pentru pietoni, astfel încât atât conducătorii auto, cât și pietonii să aibă vizibilitate. Un alt motiv este legat de faptul că șoferii trebuie să aibă timp de frânare.

Range Rover parcat în mijlocul trotuarului

Un conducător de Range Rover a blocat trotuarul pe Șoseaua Iancului cu atutoturismul său. Posibil ca acesta să fie atât de înfometat încât și-a parcat mașina chiar în dreptul unei brutării/patiserii.

Și această  parcare inspirată a apărut pe grupul de Facebook „Ai parcat ca un bou București”. Cel care a fotografiat Range Rover-ul a menționat că a transmis o sesizare online către Poliția Locală.

Art. 72 din OUG nr.195/2022, privind circulația pe drumurile publice, interzice ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate. Astfel, șoferii care parchează pe trotuar riscă să fie amendați pentru această practică.

Citește și:

Cookies