PARCAREA INTERZISĂ pe un sens, pe o arteră importantă din Capitală, miercuri

de:
09 apr. 2019
1 Afișari
PARCAREA INTERZISĂ pe un sens, pe o arteră importantă din Capitală, miercuri

Primăria Sectorului 2 demarează miercuri, 10 aprilie 2019, la ora 14.00, proiectul pilot în Capitală de spălare mecanizată a străzilor şi de parcare alternativă a autovehiculelor pe un sens de mers, în vederea curăţării eficiente a carosabilului.

Şoseaua Mihai Bravu, pe sensul de mers de la Pasajul Obor spre Bulevardul Ferdinand I, este primul tronson care va fi eliberat în totalitate de autovehicule şi apoi spălat (carosabil, rigolă şi trotuar).

Cu această ocazie, proprietarii autovehiculele din zonă au fost rugaţi să nu parcheze pe timpul spălării străzii, iar vehiculele abandonate sau fără stăpân vor fi ridicate pentru eliberarea locurilor de parcare şi aşa insuficiente din Bucureşti.

În ultimii 10 ani, numărul autovehiculelor care circulă sau tranzitează Capitala a crescut cu peste 25%, din care 96% sunt autoturisme parcate zilnic pe toate arterele de circulaţie, fapt care îngreunează curăţarea temeinică a străzilor. O asemenea operaţiune de spălare mecanizată a străzilor nu s-a mai făcut în Bucureşti, fapt care se vede şi în calitatea precară a aerului pe care îl respirăm cu toţii, informează administraţia locală într-un comunicat de presă remis la redacţie. 

Iniţiativa are la bază nemulțumirile cetățenilor privind curățenia pe arterele rutiere din sector: existenţa gunoaielor de toate felurile (nisipul și praful, depunerile de resturi vegetale ce nu pot fi înlăturate eficient din spațiul dintre mașinile parcate); imposibilitatea îndepărtării în totalitate a acestor deșeuri, fapt care pune în pericol întreaga operațiune de igienizare a arterelor rutiere.

De asemenea, va fi implementat şi proiectul pilot al Primăriei Sectorului 2 de parcare alternativă a autovehiculelor, pentru a permite curăţarea permanentă a străzilor.

Cookies