Parcarea în stațiile STB tinde să devină obișnuință. Amenzi, în câteva ore, în zone frecventate din sectorul 2

09 iun. 2022
1187 Afișari
Parcarea în stațiile STB tinde să devină obișnuință. Amenzi, în câteva ore, în zone frecventate din sectorul 2

În timp ce alte sectoare recurg direct la ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, cum este situația de la S1, în S2, Poliția locală a verificat zone predilecte și a aplicat amenzi, într-o acțiune de câteva ore.

Parcarea în stațiile STB tine să devină o obișnuință în Sectorul 2, constată Poliția locală a S2, care spune că mulți conducători auto continuă să parcheze în stațiile STB, ignorând regulile și îngreunând accesul autobuzelor și troleibuzelor la spațiul special amenajat pentru urcarea și coborârea călătorilor.

În acest sens, polițiștii locali ai Sectorului 2 au aplicat miercuri, doar în câteva ore, 15 amenzi contravenționale, în valoare totală de 4.350 lei, șoferilor identificați că au oprit în alveola stației din zona Granitul, Dna. Ghica și Sos. Pantelimon.

Potrivit OUG nr. 195/2002, nerespectarea semnificației indicatorului “Oprirea interzisă” se sancționează cu 2 – 3 puncte amendă, la care se adaugă 2 puncte penalizare. Nerespectarea indicatorului “Staționarea interzisă” se sancționează cu 4 – 5 puncte amendă, la care se adaugă 3 puncte penalizare.

În sectorul vecin, în 1, de la începutul lunii aprilie 2022 (când s-a revenit la procedura de ridicare a mașinilor), 130 de mașini au fost luate de pe stradă, din zonele unde erau parcate neregulamentar.

Primarul USR Clotilde Armand a precizat care sunt situațiile în care se ridică mașinile în Sectorul 1:

  • parcate pe trecerile de pietoni,
  • staționate pe locurile rezervate pentru persoane cu handicap,
  • staționate pe locurile destinate încărcării autovehiculelor electrice,
  • care blochează accesul în: spitale, școli și sedii administrative, pe piste de biciclete special amenajate.

Luni, în Sectorul 1 a fost ridicată o mașină Ferrari care era parcată pe o trecere de pietoni de pe Bd. Mihalache.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies