Parcarea de pe platoul Academiei Militare va redeveni promenadă

08 mai 2021
395 Afișari
Parcarea de pe platoul Academiei Militare va redeveni promenadă

Primăria Sectorului 5 continuă acțiunile de pe teren, fapt evidențiat pe conturile de pe rețelele de socializare. Primarul Cristian Popescu Piedone s-a deplasat alături de mai mulți consilieri locali în mai multe zone din oraș care necesită reparații sau reabilitări, precum spațiul verde din fața Palatului Cotroceni, platoul de la Academia Militară și un părculeț de pe Calea Ferentari.

Atât primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, cât și instituția Primăriei Sectorului 5 au publicat pe conturile de Facebook postări de actualizare a eforturilor de toaletare, restaurare și reabilitare a unor obiective de pe raza teritoriului sectorului 5.

Pe platoul de la Academia Militară a fost interzis accesul mașinilor

În cadrul acestor postări s-a anunțat continuarea vizitelor de lucru din partea primarului Piedone în zonele unde au fost semnalate nereguli. De asemenea, a fost anunțată redarea în folosință a promenadei din zona platoului de la Academia Militară, care fusese transformată în parcare improvizată.

„ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ PUSĂ ÎN PRACTICĂ, NU DOAR PE HÂRTIE
– PRIMARUL SECTORULUI 5 CONTINUĂ ACȚIUNILE PE TEREN

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a continuat vizitele de lucru pe raza sectorului, unde a descoperit alte nereguli care urmează să fie soluționate în cel mai scurt timp.

În privința platoului de la Academia Militară edilul a dispus toaletarea spațiului verde și amplasarea de bănci noi. Primarul Sectorului 5 a cerut și redarea în folosința a promenadei din această zonă, care a fost transformată în mod abuziv în parcare. De asemenea, a fost interzis accesul autovehiculelor.”, se arată în postarea Primăriei Sectorului 5.

Va începe reabilitarea unui parc uitat de autorități de dinainte de 1989

Piedone a solicitat și îngrijirea spațiului verde din fața Palatului Cotroceni, care va fi cosit, toaletat și igienizat, conform Primăriei Sectorului 5. Un alt spațiu care va fi reabilitat va fi un parc situat pe strada Eroii Sanitari, parc despre care edilul spune că nu a mai fost îngrijit corespunzător de peste 30 de ani. Mai mult, un alt părculeț situat pe Calea Ferentari va fi restaurat și deschis publicului spre finalul acestei luni.

„Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a cerut ca spațiul verde din fața Palatului Cotroceni să fie cosit, toaletat și igienizat, iar în alveolele goale să fie plantați copaci. La numai 50 de metri de această zonă, pe strada Eroii Sanitari, se află un parc ce nu a mai fost reabilitat de dinainte de 1989. Edilul a solicitat ca directorii din subordine să suporte costurile reabilitării.

Următoarea locație vizitată a fost un părculeț de pe Calea Ferentari, unde s-a dispus reabilitarea imediată a acestuia, pentru a putea fi inaugurat și dat în folosință începând cu data de 25 mai.
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone și echipa din subordine au verificat și stadiul lucrărilor de la Parcul Sălaj, unde prestatorii erau în grafic. La final, edilul a cerut ca în tot sectorul unde există alevole goale să fie plantați copaci.”, au mai scris cei de la Primăria Sectorului 5.

Cookies