Parcarea de 750 de locuri de la Parcul Tineretului, suspendată de instanţă. Copacii au fost tăiaţi

de:
25 apr. 2018
10 Afișari
Parcarea de 750 de locuri de la Parcul Tineretului, suspendată de instanţă. Copacii au fost tăiaţi

„Acum vin de la amplasament, se lucrează în continuare. Nu mai există decât 4 arbori din cei 400 inventariați de direcția de Mediu de la Primăria Capitalei, dintre care doi sunt deja uscați. Lucrările continuă. Prima Hotărâre de Consiliu a fost anulată de Tribunalul București și la 3 zile de la decizia instanței, Consiliul local al Sectorului 4 emite o a doua hotărâre cu același conținut. Această a doua hotărâre a fost suspendată prin decizia de ieri a Tribunalului București. Ea este executorie, ca atare toate actele subsecvente se consideră suspendate, iar lucrările trebuie oprite. Vorbim de o zonă V1a, parc, dată în administrare Primăriei Sector 4, printr-o hotărâre de Consiliu General, pentru a fi amenajat parc. În hotărâre se spune clar că schimbarea destinației de parc atrage după sine pierderea administrației. Constatând că Primăria și Consiliul Local Sector 4 au încălcat această hotărâre, noi ne-am adresat și Consiliului General și Primăriei Generale că trebuie să le revină administrarea spațiului verde, numai că Primăria generală se tot eschivează. Deja o parte din parcare este asfaltată, dar vreau să promit cititorilor d-voastră că nu vom înceta acțiunile până nu vom aduce terenul la starea inițială, cea de parc”, a declarat Dan Trifu, vicepreședintele fundației Ecocivica pentru HotNews.ro.

Reamintim că instanța a anulat și prima hotărâre prin care Consiliul Local Sector 4 a aprobat construirea parcării pe spațiul verde, însă imediat instituția a adoptat o nouă hotărâre, similară cu prima, pentru a putea merge mai departe cu proiectul, în ciuda opoziției societății civile și a legii care protejează spațiile verzi.

„Instanța dispune suspendarea executării Hotărârii Consiliului Local Sector 4 nr. 374/28.12.2017 privind aprobarea documentaţiei tehnico-economică la faza Studiu de Fezabilitate aferentă obiectivului de investiţii „amenajare parcare aproximativ 700 locuri de parcare str. Pridvorului nr.24, sector 4, Bucureşti” până la pronunţarea instanţei de fond asupra acţiunii în anularea actului”, se arată în decizia Tribunalului București de pe 23 aprilie 2018.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a postat pe facebook că spațiul verde nu este spațiu verde, ci un „teren plin de gunoaie, un adevărat focar de infecție situat la doi pași de centrul Bucureștiului”. Reamintim că de un an de când este administratorul terenului, primarul nu a făcut nimic pentru a curăța terenul și a amenaja parcul.

Consiliului Local Sector 4 a aprobat construirea unei parcări de circa 700 locuri prin Hotărârea nr. 59/31.03.2017 privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții „Amenajare parcare aproximativ 700 locuri””. Tribunalul București a anulat Hotărârea pe 15 decembrie 2017, decizia nefiind definitivă.

Consiliul Local Sector 4, la propunerea primarului Daniel Băluță, a aprobat din nou pe 28 decembrie indicatorii tehnico-economici pentru parcarea de 700 locuri de pe spațiul verde de lângă Palatul Copiilor-Parcul Tineretului.
În noua hotărâre, Primăria a schimbat adresa parcării de pe strada Secerei, pe strada Pridvorului 24, însă este vorba despre același teren. Reamintim că Tribunalul București a anulat recent hotărârea prin care Consiliul Local Sector 4 a aprobat inițial această parcare și a decis că spațiul verde rămâne verde.

Cookies