ARHIVA B365

Parcarea de 700 de locuri de la Autogara Militari a fost închisă,deşi Primăria a investit 4 mil. lei

Autoritatile motiveaza ca terenul pe care s-a construit parcarea de la Autogara Militari era proprietatea privata, contractul de inchiriere fiind doar pe trei ani, iar acum a expirat.

„Terenul pe care s-a amenajat parcarea este proprietate privata. In urma cu trei ani s-a incheiat un contract de inchiriere a terenului si s-a construit parcarea. Acel contract a expirat si nu a mai fost prelungit. Pana in prezent (n.r. – 8 aprilie) Primaria Sectorului 6 nu a eliberat nicio autorizatie de desfiintare a parcarii”, a declarat Sorin Dina, consilierul primarului sectorului 6, Rares Manescu, pentru HotNews.ro.

In locul parcarii s-ar putea deschide un supermarket Kaufland, dupa cum sustine un angajat al parcarii. In luna martie, in presa s-a relatat ca reteaua Kaufland va deschide un nou magazin in zona de vest a Capitalei, in apropierea Autogarii Militari, insa nu s-au dat detalii exacte cu privire la plasamentul noului supermarket.

Parcarea publica de la Autogara Militari a fost inaugurata de fostul primar al Sectorului 6, Cristian Poteras, pe 2 septembrie 2010. Aceasta are o suprafata de 17.000 de metri patrati si 700 de locuri de parcare. Investitia s-a ridicat la 4 milioane de lei. 

Primarul general, Sorin Oprescu, a promis şi el mai multe parcări de tip park&ride. Parcările de acest gen sunt destinate navetiştilor şi vor fi poziţionate în apropierea staţiilor mijloacelor de transport. Astfel, cei care vin din afara oraşului îşi vor putea lăsa maşinile în aceste parcări, urmând ca mai apoi să se deplaseze în oraş cu ajutorul mijloacelor de transport în comun. Harta amplasamentelor parcărilor park&ride poate fi descărcată de aici. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button