Parcarea de 400 de locuri de la Universitate va fi gata în primăvara lui 2012

de:
01 nov. 2010
1 Afișari
Parcarea de 400 de locuri de la Universitate va fi gata în primăvara lui 2012

Lucrările la parcarea de la Universitate au fost deja demarate, iar conform Primăriei Generale ele vor fi finalizate în termen de 18 luni. Primii paşi au fost făcuţi la începutul lunii septembrie, când autorităţile au mutat cele patru statui din Piaţa Universităţii în Parcul Izvor.

”În prezent au început lucrările de cercetare arheologică. În acelaşi timp, se lucrează la proiectul tehnic în vederea obţinerii autorizaţiei de construire, lucrările efective de construire a parcajului subteran urmând să înceapă după descărcarea arheologică aferentă amplasamentului”, informează Primăria Generală a Capitalei.

Lipsa unei autorizaţii oficiale de construire nu pune însă în pericol proiectul, asigură reprezentanţii Primăriei.

”Se va face această parcare. Toată lumea este de acord cu ea. Oricum nu se putea face fără a muta statuile. Faptul că nu avem acum autorizaţia pentru a construi, nu înseamnă cu nu se face. Autorizaţia de a construi este o chezăşie că ai respectat deja toate prevederile din certificatul de urbanism. Când ai autorizaţia de construire înseamnă că deja poţi să te apuci să sapi”, a explicat Mădălin Dumitru, şeful Direcţiei de Infrastructură din cadrul Primăriei Generale.

Licitaţia pentru realizarea celor 405 de locuri de parcare din universitate a fost câştigată de consortiul de firme Inter Parking Hispania SA, Terra Test Cimentaciones SL, Alius Inversiones SL si Simex SA, iar valoarea investiţiei se ridică la 14 milioane de euro, fără TVA.

Potrivit Primăriei generale, liderul consorţiului, Interparking Spania ”are obligaţia contractuală de a finanţa, proiecta, construi şi opera parcarea pe perioada contractului, respectiv 39 de ani”.

Tariful mediu la parcarea subterană care va fi construită în zona Universitate din Bucureşti va fi de 0,38 euro pe oră, iar municipalitatea va încasa de la dezvoltatorul proiectului o redevenţă ce poate ajunge la 50% din cifra de afaceri a acestuia, au precizat reprezentanţii Primăriei Capitalei.“Primăria va încasa între 4 şi 50% din cifra de afaceri. De pildă, dacă încasările firmei vor depăşi 1,7 milioane de euro pe an, redevenţa va fi de 50%”, a precizat, vineri, directorul de investiţii din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă.

Cookies