BAZAR

Parcarea abuzivă pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi,sancţionată cu 100 lei de un mall

Băneasa Shopping City lansează proiectul „Parcarea Albastră”, prin care își propune să elimine încălcarea drepturilor persoanelor cu handicap și, totodată, să ofere acestora din urmă un sprijin pentru o viață mai bună. Astfel, şoferii care parchează abuziv pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi vor fi sancţionaţi, iar contravaloarea sancţiunilor aplicate acestora va fi donată către fundația Motivation România.

Începând cu această toamnă, Băneasa Shopping City a demarat un program amplu de măsuri împotriva vizitatorilor care ocupă în mod abuziv locurile destinate persoanelor cu handicap, aflate în parcarea subterană a centrului comercial. Astfel, roțile mașinilor parcate neregulamentar pe aceste locuri vor fi blocate, până la plata unui tarif de 100 de lei. Sumele de bani strânse din contravaloarea încasărilor respective vor fi donate către ONG-uri și asociații al căror rol este de a proteja și promova drepturile persoanelor cu dizabilități.

„Băneasa Shopping City este primul centru comercial din România care propune un asemenea proiect. Prima organizație care va beneficia de donație este Fundația Motivation România. Organizația dezvoltă programe ce acoperă o gamă largă de nevoi ale copiilor și adulților cu dizabilități, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă. Fondată în anul 1995, Motivation România a readus speranța unui numar de peste 10.000 de copii și adulți cu dizabilități”, anunţă reprezentanţii mallului, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

„Parcarea abuzivă pe locurile destinate persoanelor cu handicap este, din păcate, un fenomen pe care îl regăsim peste tot în România. De aceea, ne-am propus să facem un prim pas pentru educarea în ceea ce privește respectul și conduita față de persoanele cu dizabilități. Scopul nostru este ca masurile luate să descurajeze acest tip de comportament și, cu timpul, să îl elimine complet. Începând cu 1 noiembrie, primele sume de bani strânse din contravaloarea tarifelor aplicate vor merge către Fundația Motivation România, una dintre organizațiile care a contribuit cel mai mult la sprijinirea persoanelor cu handicap în ultimii 20 de ani. Ne-am bucura ca ideea noastră să fie preluată și de alte centre comerciale sau spații ce dețin parcări private, pentru ca, împreună, să contribuim la o lume mai civilizată”, declară Alexandra Georgievits, Corporate Affairs Director în cadrul Băneasa Developments.

Băneasa Shopping City a început aplicarea acestor măsuri în luna septembrie. Acestea presupun utilizarea unor dispozitive speciale pentru a bloca roțile automobilelor parcate abuziv pe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități. Aceste locuri sunt semnalizate cu ajutorul sistemului de marcaje de culoare albastră, recunoscute la nivel internațional. Pentru deblocarea roților, este necesară plata unui tarif de 100 lei.

În același timp, pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilități în spațiile de parcare special amenajate, Băneasa Shopping City oferă acestora gratuitate pentru parcarea subterană. În mod obișnuit, vizitatorii trebuie să plătească o taxă în funcție de numărul de ore de staționare.

Vezi aici: Cât costă parcarea la mallul Băneasa Shopping City


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button