ESENTIAL

Parcare subterană cu platformă din sticlă în centrul Capitalei FOTO

Primăria Capitalei mai pregăteşte o parcare în centrul Capitalei. Pe bulevardul Lascăr Catargiu, lângă Hotelul Minerva, unde momentan funcţionează o parcare improvizată, va fi amenajată o piaţetă publică în care va fi amplasat un monument dedicat lui Henri Coandă.

„Prin eliminarea parcării improvizate se va crea un loc în care, pe o suprafaţă de 650 metri pătraţi, se va amplasa statuia lui Henri Coandă având în fundal o fântână şi un spaţiu verde de aproximativ 200 metri pătraţi, mobilier urban, pavimente, iluminat public şi ambiental”, se precizează în anunţul de intenţie al Primăriei Capitalei pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal.

Sub noua piaţă va fi construită o parcare subterană pe două niveluri pentru 36 de automobile. „Accesul în acest parcaj se va face cu platforma închisă cu sticlă, asigurând transparenţa pentru o bună vizibilitate a statuii şi a clădirilor”, se mai precizează în documentul Primăriei.

Pentru a se putea demara lucrările la noua parcare şi piaţă, Planul Urbanistic Zonal va trebui aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button