BAZAR

Parcare pe acoperiş la Piaţa Progresul VEZI CUM VA ARĂTA

Potrivit studiului de fezabilitate întocmit de arhitecţi, complexul comercial Progresul va avea o suprafaţă construită desfăşurată de peste 11.000 de metri pătraţi, fiind dispus pe un regim de înălţime subsol, parter plus un etaj.

Complexul agro-alimentar va fi structurat în mai multe hale de carne, peşte şi lactate, spaţii comerciale pentru produse nealimentare, cafeterie, parcaj cu 228 de autovehicule pe terasă, spaţii administrative, grupuri sanitare şi zone de depozitare şi aprovizionare.

Capacitatea maximă a clădirii este de 1.280 de persoane.

Ca finisaje, pentru pardoseală se vor folosi mochete, gresie ceramică porţelanată şi beton antiderapant, îndeosebi pe treptele exterioare ale clădirii.

Reprezentanţii administraţiei locale susţin că persoanele care au acum tarabe în Piaţa Progresul îşi vor păstra dreptul locativ în momentul finalizării lucrărilor de construcţie, oferinduli-se o suprafaţă comercială similară cu cea deţinută în prezent. “Toţi agenţii economici vor primi aceleaşi suprafeţe în noul proiect”, a declarat Ștefan Florescu, directorul Administraţiei Pieţelor Sector 4.

Investiţie de 7,5 milioane euro în Piaţa Progresul

Investiţia în noul complex agro-alimentar este estimată la 7,48 milioane euro cu TVA, lucrările de proiectare şi execuţie urmând să fie realizate în termen de 12 luni, conform anunţului de participare publicat de Administraţia Pieţelor Sector 4 pe site-ul guvernamental de licitaţii publice.

În luna februarie 2011, consilierii locali din Sectorul 4 au aprobat contractarea de către Administraţia Pieţelor a unui credit în cuantum de 9 milioane euro pentru reabilitarea pieţei Progresul şi pentru reconstrucţia pieţei Apărătorii Patriei.

La sfârşitul lunii trecute, instituţia a obţinut împrumutul de la BCR, în urma negocierii accelerate. Ratele vor fi plătite, timp de 20 de ani, de Administraţia Pieţelor Sector 4.

Citeşte şi Parcare pe acoperiş la piaţa Valea Ialomiţei. Pentru modernizarea complexului agro-comercial din Sectorul 6 al Capitalei, administraţia locală a alocat 2,14 milioane euro, inclusiv TVA. Noua piaţă ar urma să fie funcţională la sfârşitul acestui an.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button