Parcare nouă, trotuare și spații verzi pe Bd. Vasile Milea. Parcul Politehnicii,protejat FOTOGALERIE

de:
05 mai 2020
19 Afișari
Parcare nouă, trotuare și spații verzi pe Bd. Vasile Milea. Parcul Politehnicii,protejat FOTOGALERIE

Conform statisticilor, aproape 1.500 de șoferi indisciplinați erau amendați an de an de Poliția Locală Sector 6 din cauză că își parcau autoturismele pe trotuare și pe spațiile verzi din parcul de lângă Metrou Politehnica, Sectorul 6. Acum, parcul este protejat și redat membrilor comunității grație unui proiect de amenajare urbanistică și peisagistică a zonei care include amenajarea unui parcaj public nou, de aproximativ 100 de locuri de o parte și de alta a bulevardului Vasile Milea, precum și reabilitarea integrală a spațiilor verzi și a trotuarelor pietonale aferente. 

„Modernizarea bulevardului Vasile Milea face parte dintr-un proiect mai amplu de lucrări de reamenajare și resistematizare integrată a zonei 24 (nr. zona delimitată de Șos. Virtuții – Splaiul Independenței – Bdul. Vasile Milea – Bdul. Iuliu Maniu), proiect care include atât investiții privind decongestionarea și fluidizarea traficului auto, prin reabilitarea drumurilor și parcărilor, cât și investiții în amenajarea spațiilor verzi și protejarea acestora. Pornind din zona Plevnei/Orhideea spre interiorul sectorului, regăsim o dezvoltare puternică a segmentului de afaceri, grupat în cel mai nou hub corporatist din Capitală. Administrația locală trebuie să țină pasul cu această infuzie de capital privat în sectorul nostru, în special pe partea de infrastructură rutieră”, a explicat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu. 

Bdul. Vasile Milea face legătura între zona adiacentă Pasajului Basarab – reabilitată de asemenea de administrația locală și Bdul. Iuliu Maniu – modernizat complet încă de la sfârșitul anului trecut.

Cum arată noile fântâni dry deck, cu jocuri de lumini, amenajate sub Pasajul Basarab. FOTO&VIDEO

Lucrările de reamenajare peisagistică și urbanistică, din zona pasajului Basarab, demarate de Primăria Sectorului 6, se apropie de final. După ce spațiile verzi au fost reabilitate integral de Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6, la noi standarde de calitate, împreună cu pilonii de susținere ai podului hobanat, iar capacitatea parcajelor publice a fost mărită considerabil, administrația publică a ajuns în etapa finală a proiectului: punerea în funcțiune a celor trei fântâni dry deck cu jocuri de lumini.

„Proiectul privind amenajarea peisagistică și urbanistică zonei adiacente pasajului Basarab a fost gândit ca o completare la transformările care au avut loc aici, în ultima perioadă. După cum se poate vedea, zona pasajului Basarab a devenit un nou pol corporate, reunind mai multe companii multinaționale de renume. Așa cum este firesc, și autoritatea locală implementează noi soluții pentru a răspunde, atât din punct de vedere logistic, cât și estetic”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu. DETALII, aici. 

CITEȘTE ȘI Modernizarea Bdului Iuliu Maniu, FINALIZATĂ! Cum arată noua arteră după noile amenajări FOTO

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a recepționat, joi, 19 Decembrie 2019, lucrările de modernizare realizate pe Bulevardul Iuliu Maniu. În cadrul unui tur organizat, conducând mașini 100% electrice, edilul a prezentat toate facilitățile noii artere de circulație, atât în ceea ce privește amenajările urbanistice și peisagistice, cât și în ceea ce privește siguranța pietonilor și creșterea fluenței traficului auto. Amănunte, AICI. 

Parcaj public GRATUIT la Bdul. Vasile Milea

De o parte și de alta a Bdului. Vasile Milea au fost amenajate recent aproximativ 100 de noi locuri de parcare GRATUITE, susțin oficialii ADPDU Sector 6.

Totodată, au fost refăcute integral trotuarele pietonale și spațiul verde al platbandelor laterale, ce va fi protejat de soluțiile antiîngheț, utilizate în timpul deszăpezirii. 

„Această investiție tratează, pe de o parte, amenajarea, protecţia şi gestionarea durabilă a spațiilor verzi, iar pe de altă parte, reabilitarea drumurilor, aleilor secundare și a parcajelor din Sectorul 6 al Municipiului București, obiective de interes public prevăzute în Strategia Naţională pentru Dezvoltare Durabilă și în Strategia Locală Integrată de Dezvoltare Durabilă a Sectorului 6 pentru perioada 2017-2022”, a menționat Eduard Paul Simion, directorul general adjunct al ADPDU Sector 6, beneficiar al proiectului de modernizare. 

Parcul Grozăvești, protejat împotriva șoferilor indisciplinați

De asemenea, parcul din zona metroului Politehnica (parcul Grozăvești), folosit anterior drept „parcare publică” de către șoferii indisciplinați este acum protejat intrucât administrația locală a montat bolarzi care împiedică accesul șooferilor pe spațiul verde. 

CITEȘTE ȘI 140 de şoferi, AMENDAŢI de Poliţie în acelaşi loc din Bucureşti. Ce regulă au încălcat FOTO

În urma acțiunii de control, care a avut loc în Parcul Grozăvești (zona Universității Politehnica), au fost depistați și identificați 140 conducători auto care au încălcat normele privind staționarea pe spațiile verzi și oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 32.550 de lei, anunța Primăria Sectorului 6 în luna aprilie 2018. 

„Nu mai permitem, în Sectorul 6, ca spațiile verzi să fie folosite drept parcări! Rog posesorii autoturismelor să respecte legile în vigoare și să nu ne forțeze să aplicăm amenzi!”, a declarat atunci Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Potrivit H.C.L. nr. 222/2016, art. 2., se interzice staţionarea cu orice tip de vehicul sau remorcă pe spaţiile verzi aparținând domeniului public sau privat al Municipiului București, aflate pe raza Sectorului 6. Nerespectarea acestor dispoziții constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă și puncte de penalizare.

În prezent, parcul este salubrizat și igienizat, iar șoferii au la dispoziție aproape 100 de noi locuri de parcare la bulevardul Vasile Milea astfel încât să nu mai fie distrus spațiul verde. 

VEZI AICI Cum arată noua amenajare peisagistică pe Bd. Timișoara, cu control climatic și filtru de praf FOTO

Bulevardul Timișoara din Sectorul 6 al Capitalei a intrat în ample lucrări de modernizare. Practic, la finalizarea lucrărilor de amenajare peisagistică a scuarului central al bulevardului, Sectorul 6 va avea prima „linie verde” de tramvai. Gazonul montat pe toată lungimea scuarului are multiple proprietăți benefice pentru sănătate, acționând ca un „filtru de praf”, după cum susțin specialiștii în domeniu și îndeplinând, totodată, funcția de control climatic prin reducerea temperaturilor în zilele toride de vară. Detalii, AICI. 

Cookies