Parcare „la răscruce”, pe o stradă din București. Un șofer a lăsat mașina fix într-o intersecție din S2, iar unii bucureșteni dau vina pe primar. „E ocupat cu stâlpișorii!”

05 iul. 2023
730 Afișari
Parcare „la răscruce”, pe o stradă din București. Un șofer a lăsat mașina fix într-o intersecție din S2, iar unii bucureșteni dau vina pe primar. „E ocupat cu stâlpișorii!”
Parcare „la răscruce”, pe o stradă din București. Un șofer a lăsat mașina fix într-o intersecție din S2, iar unii bucureșteni dau vina pe primar. „E ocupat cu stâlpișorii!”. Sursa foto: Facebook/ Sector 2 - Informații și dezbateri

Un șofer din București și-a lăsat mașina parcată în mijlocul unei intersecții din Sectorul 2. Unii bucureșteni dau vina pe primar și pe locurile insuficiente de parcare din sector.

„Primare, fă locuri de parcare ca să poată parca oamenii corect”

Un nou caz de parcare neregulamentară în București s-a petrecut în Sectorul 2, unde un șofer și-a lăsat mașina în mijlocul unei intersecții. Astfel, ceilalți șoferi care voiau să treacă pe acolo erau nevoiți ori să ocolească mașina (dacă aveau loc), ori să îl aștepte pe proprietar să o mute.

Un bucureștean a observat această parcare neregulamentară, a fotografiat-o și a postat-o pe pagina de Facebook „Sector 2 – Informații și dezbateri”, unde i s-a adresat primarului:

Primare, fă locuri de parcare ca să poată parca oamenii corect.”

Postarea respectivă a fost văzută de zeci de internauți, care și-au dat cu părerea prin comentarii.

O internaută a spus că și dacă primarul va face mai multe locuri de parcare în sector, acestea vor fi cu plată. Astfel, șoferii tot neregulamentar vor parca:

Și dacă face locuri de parcare și vor fi cu plată, acești șoferi tot așa vor parca…” – R. C.

De asemenea, mai mulți internauți au spus că își doresc ca Primăria Sectorului 2 să ridice mașinile parcate neregulamentar:

  • Sau ridică-le mașina. – M. C.
  • Vezi că ai scris greșit. „Ridică mașina să poata circula oamenii corect.” – R. S. C.

Alte persoane au ironizat, pur și simplu, situația.

Câteva dintre comentarii

  • „Locurile noi de parcare încurajează achiziția de noi autoturisme.” – P. C. B.
  • „Cei certați cu legea nu vor parca regulamentar.” – R. F.
  • „Este ocupat cu stâlpișorii!” – I. D.

Amenzile pe care le pot primi șoferii care parchează neregulamentar

În București sunt întâlnite zi de zi parcări neregulamentare, ori pe trotuar, ori în intersecții, ori în alte locuri nepermise. Șoferii care aleg să nu respecte legea și să își parcheze mașinile unde vor, riscă să primească amenzi destul de mari.

Codul Rutier 2023 interzice oprirea sau staționarea neregulamentară, semnalizate prin indicatoare. Cei care parchează neregulamentar pot plăti până la 870 de lei, dar şi puncte de penalizare.

Conform Antena 3 CNN, în 2023, punctul de amendă valorează 145 lei. În cazul în care un șofer este surprins într-o astfel de situaţie, acesta riscă o amendă din clasa a I-a de amenzi, adică 2 sau 3 puncte de amendă. Astfel, amenda minimă pentru parcare neregulamentară va fi de 290 de lei, iar cea maximă de 435 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

Totodată, conducătorul auto va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde.

Te-ar putea interesa și:

Cookies