Parcare „amenajată” în Sectorul 6: Un teren viran şi plin de noroi. FOTO

de:
09 feb. 2015
0 Afișari
Parcare

Situaţia deloc plăcută pentru şoferi a fost descrisă de Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei „Din suflet, pentru suflet”, un cetăţean care monitorizează cu atenţie neregulile din Sectorul 6, imaginile fiind postate acum câteva zile pe pagina sa de Facebook. 
„Astfel, chiar aproape de intrarea în oraş, vizavi de staţia de metrou Păcii, din cartierul Militari, se află o aşa-zisă parcare închiriată de Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 6. De fapt, după cum se poate observa şi din imagini, este vorba doar de un teren viran plin de noroaie şi bălţi şi care nu a fost deloc amenajat (fiind lăsat la mila naturii), dar din care primarul liberal Rareş Mănescu vrea să facă bani cu orice chip”, a scris Florescu pe pagina de socializare precizând, totodată, că situaţia este cu atât mai deranjantă cu cât respectiva parcare este situată la intrarea în Bucureşti dinspre autostrada A1 şi reprezintă o etichetă urâtă pe cartea de vizită a oraşului.

„Din păcate pentru noi toţi, în ultimii trei ani, Mănescu nu a amenajat niciun loc de parcare corespunzător în Sectorul 6. Asta în condiţiile în care, unul din cele mai mari cartiere ale Bucureştiului, Drumul Taberei, a fost viciat de un număr important de locuri de parcare din cauza lucrărilor la metrou. Cu toate că locuri noi de parcare nu au fost create, ridicarea maşinilor continuă, spre disperarea cetăţenilor”, a declarat pentru B365.ro Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei” Din Suflet, pentru suflet”. Mai mult, deşi instanţa a oprit ridicarea maşinilor în Sectorul 6, în urma unui proces pierdut al administraţiei locale cu Carmen Brumă, partenera lui Mircea Badea, firma de profil Ilcor Auto Eco SRL continuă să ridice maşinile în Sectorul 6. Trebuie precizat că decizia instanţei nu este definitivă, ea fiind atacată de admnistraţia locală.

Ideea Fundaţiei „Din suflet, pentru suflet” a ajuns în Parlament

De altfel, Florescu a început lupta împotrica hingherilor de maşini încă de acum patru ani propunând un proiect legislativ prin care să fie desfiinţate firmele de ridicări auto, serviciul urmând să fie prestat de Poliţia Locală. Astfel, în vara anului 2011, Florescu a demarat o campanie de strângere de semnături numită „Stop ridicărilor abuzive de autoturisme”, în Sectorul 6 din Capitală, unde au fost amplasate zece corturi, în principal în zona pieţelor. Atunci, în numai o lună, 100.000 de oameni au semnat pentru proiect, declarându-se impotriva hingherilor auto. O propunere similară se află acum în Parlament spre aprobare pentru a putea deveni lege organică. Detalii, găsiţi aici.

 

Cookies