ÎN BUCUREȘTI

Parcare gratuită la margine de București dacă ai abonament valabil la metrou. Cum funcționează Park&Ride-ul de la Terminalul Multimodal Străulești

Încă de la începutul verii la margine de București există o parcare gratuită pentru șoferii care nu vor să mai piardă vremea prin traficul din Capitală și preferă să vină cu mașina doar până la intrarea în oraș, ca apoi să ia metroul. Park&Ride-ul de la Terminalul Multimodal Străulești este gratuit între orele 6.00 și 23.00 pentru cei care au un abonament valabil la metrou, chiar și cel de o zi.

Metrorex aduce aminte celor care locuiesc în jurul Capitalei dar muncesc în București că au posibilitatea să își parcheze gratuit și sigur mașina la marginea orașului, în parcarea de tip Park&Ride de la Terminalul Multimodal Străulești, cu condiția să aibă un abonament de metrou valabil. De aici, își pot continua cursa în oraș, scăpând de aglomerație, cu transportul public local (STB) sau cu metroul până la stația Basarab, schimbând de acolo în orice direcție a Bucureștiului.

Anunțul Metrorex privind parcare gratuită de tip Park&Ride de la Străulești

𝙋𝙖𝙧𝙘𝙝𝙚𝙖𝙯𝙖̆-𝙩̗𝙞 𝙢𝙖𝙨̗𝙞𝙣𝙖 𝙞̂𝙣𝙩𝙧-𝙪𝙣 𝙨𝙥𝙖𝙩̗𝙞𝙪 𝙢𝙤𝙙𝙚𝙧𝙣 𝙨̗𝙞 𝙨𝙞𝙜𝙪𝙧 𝙨̗𝙞 𝙘𝙤𝙣𝙩𝙞𝙣𝙪𝙖̆-𝙩̗𝙞 𝙘𝙖̆𝙡𝙖̆𝙩𝙤𝙧𝙞𝙖 𝙥𝙧𝙞𝙣 𝘽𝙪𝙘𝙪𝙧𝙚𝙨̗𝙩𝙞 𝙘𝙪 𝙢𝙚𝙩𝙧𝙤𝙪𝙡❗

Teoretic, proiectul de gratuitate a fost demarat încă de la 1 iunie, însă se pare că multă lume nu știe de el, motiv pentru care Metrorex a publicat pe pagina de Facebook un mesaj de încurajare pentru folosirea acestei parcări alături de un clip video explciativ.

„➡️Acum la Terminalul Multimodal Străulești beneficiezi de parcare gratuită dacă deții un abonament valabil, chiar și unul pentru 1 zi. ➡️Îți punem la dipoziție multiple facilități, precum: acces la transportul cu metroul, la transportul local public de suprafață (STB), parcare de tip Park&Ride, săli de așteptare. Terminalul este prevăzut cu scară rulantă, lift și trotuar mobil pentru a facilita accesul direct în stația de metrou Străulești. Ⓜ️🚆🚘🅿️”, a mai transmis Metrorex în mesajul postat luni dimineață.

Cum funcționează această parcare gratuită

Cei care nu vor să intre cu mașinile în traficul aglomerat din București le pot lăsa în mod gratuit în parcarea de Străulești între orele 6.00 – 23.00, cât timp funcționează metrou. Totuși, gratuitatea este aplicată doar călătorilor cu metroul care au un abonament Metrorex valabil, inclusiv pentru o singură zi.

Dacă se depășește ora 23.00, se aplică tariful normal de 0,5 lei/oră pentru întreaga perioadă de staționare.

Terminalul Multimodal Străulești, dezvelit de Firea în 2018, nu prea este folosit

Terminalul Multimodal Străulești a fost dat în folosință încă din luna noiembrie a anului 2018, de către primarul din acea vreme, senatoarea Gabriela Firea. Aceasta oferă publicului călător (după cum spunea reclama) multiple facilități de a renunța la mașină înainte de intrarea în București și a avea acces la transportul cu metroul, la transportul local public de suprafață (STB), parcare de tip Park&Ride și săli de așteptare. Mai mult, acesta a fost prevăzut cu scară rulantă, lift și trotuar mobil pentru a facilita accesul direct în stația de metrou Străulești.

Parcarea e mai mult goală

Totuși, parcarea 660 de locuri stă mai mult goală și pentru o perioadă lungă de timp nu a ocupat gradul de ocupare de 5%, unul dintre motive fiind acela că până acum trebuia să plătești 50 de bani pe oră în orice moment al zilei și al nopții. De când cu gratuitatea prin abonamentul de la metrou lucrurile s-ar putea schimba.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button