GREEN CITY

O parcare cu şase etaje se va ridica în zona protejată istoric Armenească

În Str. Armenească nr.1, administraţia locală intenţionează să dea în folosinţă 121 de locuri de parcare care vor fi amplasate în garaje supraetajate pe şase niveluri structurate astfel: subsol, parter, trei etaje şi al patrulea etaj retras. Terenul unde ar urma să fie ridicată parcarea se află însă într-o arie protejată, lângă Biserica Armenească. „Primăria a obţinut absolut toate autorizaţiile necesare pentru construcţie şi are toate avizele necesare”, a dat asigurări Anatol Albu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 2.

Garajele supraetajate ar urma să fie executate şi administrate de un investitor privat care va concesiona terenul de la Primăria Sectorului 2 pe o perioadă de 49 de ani. Conform studiului de  fezabilitate şi caietului de sarcini, firma care va concesiona imobilul va plăti o redevenţă minimă anuală în cuantum de 55.150 euro. Suma a fost aprobată la ultima şedinţă de Consiliu Local.

„Valoarea redevenţei reprezintă valoarea terenului recuperată în 25 de ani, utilizând un indice de actualizare de 6%. Valoarea terenului a fost stabilită la 705.000 euro, suprafaţa acestuia fiind de 1.120 metri pătraţi. Preţul de închiriere al unui loc de parcare va fi stabilit de investitor. Noi nu am impus o limită”, a specificat primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu.

Primăria Sectorului 2 a mai încercat să concesioneze acelaşi teren în urmă cu câţiva ani, fără succes însă, deoarece investitorii au considerat redvenţele prea mari.

Conform sursei citate, punerea în funcţiune a parcajului supraetajat nu va depăşi doi ani, la parterul construcţiei urmând să funcţioneze şi câteva magazine de alimentaţie publică. Administraţia locală susţine că, în perioada 2008-2010, au fost realizate 7.649 locuri noi de parcări de reşedinţă.

Parcări de reşedinţă

Tot în Sectorul 2 ar urma să mai fie construite 98 de parcaje de reşedinţă. Investiţia în acest caz se ridică la circa 704.000 lei cu TVA (167.000 euro), potrivit indicatorilor tehnico-economici şi a devizului general de lucrări aprobat de consilierii locali ai Sectorului 2, la ultima şedinţă de Consiliu Local.

Potrivit documentului, acestea ar urma să fie realizate în termen de maxim o lună, după următorul grafic:

– Șos. Pantelimon, nr.258, bl.47 – 25 locuri de parcare – 30 zile

– Str. Maior Vasile Băcilă, nr.35 – 19 locuri de parcare – 15 zile

– Str. Matei Voievod, nr.126 – 3 locuri de parcare – 9 zile

– Șos. Pantelimon, nr.334, bl.30 – 15 locuri de parcare – 30 zile

– Str. Cocostârcului, nr.13, bl.15 – 8 locuri de parcare – 15 zile

– Str. Delfinului, nr.9,11,13, bl.D18, D19 şi D20 – 15 locuri de parcare – 15 zile

– Str. Cluceru Sandu, nr.2 – 13 locuri de parcare – 15 zile


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button