Parcare cu şapte etaje în Mamaia, gratuită pentru turişti

de:
04 apr. 2014
2 Afișari
Parcare cu şapte etaje în Mamaia, gratuită pentru turişti

Primarul Radu Mazăre a declarat, vineri, la începerea lucrărilor, că vor fi realizate 400 de locuri de parcare pentru turişti, iar parcarea va fi gratuită pentru o perioadă de cel puţin cinci ani. „Începem astăzi o altă lucrare de amploare în staţiunea Mamaia. Discutăm despre o parcare supraetajată de P+7, construită cu fonduri europene, în valoare de aproximativ trei milioane de euro. Vor fi realizate aproximaţie 400 de noi locuri de parcare. Durata de execuţie este de 14 luni, în cazul în care nu trece şi iniţiativa legislativă prin care să putem permite şi lucrul pe timpul sezonului. Ca atare, dacă nu trece această iniţiativă legislativă, ea va fi gata undeva în timpul sezonului din anul următor. Dacă trece iniţiativa legislativă, va fi gata în zece luni, ceea ce înseamnă că la anul pe vremea asta avem parcarea ridicată şi funcţională. Parcarea va fi pentru turişti, gratuită. Cel puţin cinci ani este gratuită, după care o să mai vedem, în funcţie de cum evoluează staţiunea”, a spus Radu Mazăre, potrivit realitatea.net.

El a spus că în cazul proiectelor cu fonduri europene se poate lucra doar atunci când îţi permite legea, deşi şi-ar fi dorit să se lucreze non-stop. „Asta e pe fonduri europene, dacă legea nu-şi permite să lucrezi, tu nu ai cum să facturezi, o să vină şi o să spună că tu ai facturat în luna iunie, dar nu aveai voie să lucrezi în luna iunie, pe lege. Dacă mă întrebaţi pe mine, lucrurile trebuie să se mişte, de ce să fac o parcare în doi ani când pot să o fac într-un an, închisă, împrejmuită, nu deranjează pe nimeni”, a susţinut primarul Constanţei.

Mazăre a mai spus că, pe lângă această investiţie, în Mamaia vor mai fi făcute alte 1.400 de locuri de parcare. „În acelaşi timp, în staţiunea Mamaia se mai realizează, odată cu faleza, încă o mie de locuri de parcare pe faleza de promenadă şi lângă, unde este şi banda de biciclete, şi mai începem să lucrăm la încă aproximativ 400 de locuri de parcare în alte diverse zone din staţiunea Mamaia”, a menţionat Radu Mazăre.

Parcarea va fi realizată în zona Cazino-Albatros, va avea o capacitate de 394 de locuri şi regim de înălţime P+7E+T, fiind prevăzută cu sistem de monitorizare a locurilor libere de parcare prin senzori dispuşi în dreptul intrării şi ieşirii din parcare, cu afişaj pe o tabletă electronică poziţionată deasupra intrării.

Circulaţia autoturismelor pe verticală se va face prin intermediul unei rampe drepte cu sens dublu, iar circulaţia pietonală pe verticală se va face pe trei scări amplasate fiecare pe colţurile clădirii şi a două lifturi. Constructorul parcării este firma ABC Val din Constanţa.

Firma ABC Val este cea care lucrează acum la reabilitarea falezei din Mamaia, contractul, câştigat în 2013, fiind de 44.262.672 de lei fără TVA. Contractul a fost atribuit prin licitaţie asocierii de firme SC ABC Val SRL Constanţa, SC Mobitom SRL Constanţa, SC UTI Grup SA Bucureşti, în care lider de asociere este SC ABC Val SRL. Sumele au fost alocate din fonduri europene prin POR. De asemenea, ABC Val SRL este lider în asocierea de firme SC Antepriza Construcţii Montaj Bucureşti, SC Compania Romprest Service SA, care derulează lucrările pentru reamenajarea zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanţa, valoarea contractului fiind de 29.543.222 de lei fără TVA, tot prin POR. Firma se ocupă şi de reabilitarea falezei din Constanţa şi a realizat parcarea supraetajată din zona Spitalului Judeţean Constanţa, ambele proiecte fiind tot cu fonduri europene.

Cookies